OGLAS

MUČAN ZLOČIN U ŠVEDSKOJ / Taksist silovao djevojku, a onda su ga njezina braća htjela 'naučiti pameti'. Pronađen je mrtav u polju

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

U listopadu započinje suđenje tinejdžerima optuženima za ubojstvo taksista koji je silovao njihovu sestru. Zbog nedostatka dokaza policija nikad nije pokrenula istragu za silovanje te su tinejdžeri stvar preuzeli u svoje ruke

29.9.2023.
9:16
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

U travnju ove godine,nedaleko od Enköpinga (Švedska) pronađen je ubijeni 26- godišnji mladić za kojim se tragalo tjedan dana, javlja BNN Newsroom.

Mladićevo tijelo pronađeno je obješeno u polju nedaleko od mjesta na kojem je policija pronašla njegov napušteni taksi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači ove godine ubijeni mladić bio je prijavljen za silovanje 15- godišnje djevojke, međutim policija je slučaj vrlo brzo odbacila zbog nedostatka dokaza i nedorečenosti iskaza. Silovanje se dogodilo prošlog ljeta.

Za ubojstvo taksista optužena su braća silovane djevojke kao i ona sama. Posebno je šokantna činjenici da svi osumnjičeni imaju u rasponu od 16 do 18 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje započinje 3.listopada, a svi negiraju zločin međutim policija ima poprilično čvrste dokaze.

Image
zabranili mu rad /

Vozač Ubera optužen za podvođenje žene u vlastitom taksiju. 'Što radiš, brate? Ovo je bolesno'

Image
zabranili mu rad /

Vozač Ubera optužen za podvođenje žene u vlastitom taksiju. 'Što radiš, brate? Ovo je bolesno'

Djevojka koja je prijavila mladića za silovanje priznala je da je namamila žrtvu u polje jer joj se htjela osvetiti. Nije očekivala da će ga njena braća ubiti već samo "naučiti pameti". Postoji još nekoliko dokaza s kojima policija povezuje tinejdžere s ubojstvom: mobiteli su im bili povezani sa signalnim tornjem koji je pokrivao mjesto zločina, jedan od optuženih kupio je plavo uže i traku kakvi su pronađeni na mjestu zločina, novac sa žrtvinog računa nakon ubojstva prebačen je na račun jednog od optuženih tinejdžera, taksistička dozvola bila je kod jednog od optuženih te je u autu pronađen njihov DNA kao i na užetu koje je korišteno tijekom vješanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi optuženi negiraju optužbe, osim silovane djevojke koja je potvrdila sudjelovanje u zločinu. Tužiteljstvo tvrdi da je smrt bila izrazito bolna i da ima obilježja smaknuća. Potvrđeno je da je žrtva umrla od gušenja i da je nakon smrti prebačena na mjesto gdje je obješena.

Ovaj je slučaj izazvao veliku pozornost švedske javnosti, velikim dijelom jer se radi o tinejdžerima koji su umiješani u zločin. Javnost postavlja pitanje je li zločin mogao biti spriječen da se provela adekvatna istraga vezana uz silovanje za koju se žrtva optužuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čisto teoretski, mogli smo spriječiti zločin",zaključuje Andreas Pallinder, šef istrage u policiji Uppsale.

POGLEDAJTE VIDEO: Splitom kruži priča o taksistu napasniku koji cure odvozi u šumu: 'Ja uvijek slikam registraciju i pošaljem priji'...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Zadranin koji je zalio SDP-ovce tekućinom sada je uhićen zbog - izazivanja požara