PRETRAŽILI MU MOBITEL / Dječak koji je ubio kolege i zaštitara neposredno prije masakra istraživao može li izbjeći zatvor

Image
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Neposredno prije zločina na internetu pretražio je Kazneni zakon Srbije da bi provjerio mogu li djeca kazneno odgovarati

6.5.2023.
22:50
Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
VOYO logo

Trinaestogodišnji godišnji dječak koji je u srijedu u Osnovnoj školi u Beogradu ubio osam vršnjaka i školskog zaštitara Dragana Vlahoća, a ranio još šest kolega i nastavnicu, isplanirao je masovno ubojstvo, a istraživao je i kako izbjeći zatvor, piše Blic. Pokazalo je to vještačenje njegovog mobitel.

Naime, prema pisanju portala, utvrđeno je da je dječak mjesec dana planirao ubojstvo, a neposredno prije zločina na internetu pretražio je Kazneni zakon Srbije da bi provjerio mogu li djeca kazneno odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temeljem njegove pretrage zaključuje se da je napad na školu organizirao sada jer je znao da mu je do 14. rođendana ostalo nešto više od 2 mjeseca i da mu je ostalo još toliko vremena da bude kazneno neodgovoran ako počini zločin", izjavio je izvor Blica upoznat sa slučajem.

Utvrđeno je i da je dječak noć prije masovnog ubojstva gledao američki blockbuster o masakru u školi u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo