NIJE DOBRO NI KOD SUSJEDA / Uvode strože mjere nakon najviše novozaraženih u posljednja dva mjeseca

Image
Foto: Profimedia

Ako jedan objekt više puta prekrši epidemiološke mjere, zatvara se na 15 do 30 dana

20.7.2021.
23:21
Profimedia
VOYO logo

Crnogorske zdravstvene vlasti predložit će uvođenje strožih mjera nakon što je utorak registrirano 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom, najviše u jednome danu u posljednja dva mjeseca.

Zemlja je zbog pada broja oboljelih gotovo potpuno ukinula sve epidemiloške mjere, osim što je za koncerte, noćne klubove i druga masovna okupljanjima trebalo predočiti potvrdu o cijepljenju ili negativni PCR test.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOK SE JEDNI ZATVARAJU... /

Crna Gora otvorena za sve turiste, premijer na granici dočekivao turiste

Image
DOK SE JEDNI ZATVARAJU... /

Crna Gora otvorena za sve turiste, premijer na granici dočekivao turiste

Novčano kažnjavanje

Kako je najviše novooboljelih u turističkim mjestima, zdravstvene vlasti zaprijetile su vlasnicijma kafića i restorana da će se kršenje epidemiloških mjera strogo kažnjavati novčano i zatvaranjem objekata na tri dana.

Ako jedan objekt više puta prekrši epidemiološke mjere, zatvara se na 15 do 30 dana, priopćilo je ministarstvo zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crna Gora je sredinom travnja počela ukidati epidemiološke mjere koje su potpuno liberalizirane početkom ljetnje turističke sezone. U zemlji trenutno boravi više od 100 tisuća turista, pokazuju vladini podaci.

Moguće da se pojavio delta soj

U ministarstvu zdravlja ipak smatraju da je epidemiološka situacija zasad stabilna s prosječno 30 novooboljelih, što je između 1,5 posto i 2,3 posto dnevno testiranih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crna Gora nije potvrdila delta varijantu konavirusa na svome teritoriju, ali su epidemilozi upozorili da nagli porast broja oboljelih možda ukazuje da se nova opasnija varijanta pojavila.

Dvije doze cjepiva primilo je više od 35 posto odraslog stanovništva, koronavirus je preboljelo više od 100 tisuća ili 15 posto stanovnika a umrlo ih je 1623.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo