DOK SE JEDNI ZATVARAJU... / Crna Gora otvorena za sve turiste, premijer na granici dočekivao turiste

'Stvaramo jednu dobru praksu, gdje želimo direktnim uvidom u stanje dođi do saznanja kako sve funkcionira', rekao je crnogorski premijer

9.7.2021.
19:06
Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

Crna Gora je otvorena za sve turiste, spremna je da pokaže svoju gostoljubivost rekao je u petak crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, koji je na graničnom prijelazu Dobrakovo između Crne Gore i Srbije pozdravljao turiste koji su ulazili u tu zemlju.    

Krivokapić je kazao da su turisti bili zadovoljni, ali i pomalo iznenađeni, jer nisu očekivali da će ih dočekati crnogorski premijer. On je rekao da na tom graničnom prijelazu najduže čekanju iznosi 20 minuta, te da se sve procedure poštuju.   

Očekuje se dobra sezona

“Stvaramo jednu dobru praksu, gdje želimo direktnim uvidom u stanje dođi do saznanja kako sve funkcionira, ima li čekanja, jer u ovim vrelim danima sve nas najviše nervira čekanje“, rekao je crnogorski premijer.  

On je iznio podatak da je u lipnju taj granični prijelaz registrirao za četvrtinu više prelaza putničkih motornih vozila nego 2019. godine, kada je Crna Gora oborila rekord po broju turističkih posjeta i prihoda od turizma.  

“To su impozantni rezultati i daju nadu da će ono što je projektirano proračunom biti nadmašeno. Lipanj je to pokazao, a srpanj i kolovoz će sigurno to potvrditi, jer je situacija u Crnoj Gori što se tiče koronavirusa stabilna“, rakao je Krivokapić istaknuvši da se njegova zemlja sa tri zaražena na 100 tisuća stanovnika nalazi u zelenoj zoni.  

Crna Gora je prošle godine, zbog epidemije koronavirusa imala katastrofalnu ljetnju turističku sezonu u kojoj je ostvarila svega osam posto onih prihoda koje je imala u 2019. godini kada je od turizma zaradila milijardu eura. Proračunom za 2021. crnogorska vlada predvidjela je da će od turizma uprihoditi oko 700 milijuna eura.   

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen