BIJES I TUGA ŽENA KOJE JE ZLOSTAVLJAO NOTORNI JEFFREY EPSTEIN: / 'Neću mu dopustiti da pobijedi u smrti'

Image
Foto: Profimedia

Nakon njegova samoubojstva, više žrtava zatražilo je da se obeštete iz imovine milijardera vrijedne više od 557 milijuna dolara.

27.8.2019.
20:24
Profimedia
Play logo

Žene koje tvrde da ih je Jeffrey Epstein seksualno napastovao u utorak su u prepunoj sudnici u New Yorku pokazale svoj bijes i tugu, manje od tri tjedna nakon što si je osramoćeni milijarder oduzeo život dok je čekao suđenje zbog seksualne trgovine.

"Osjećam se jako ljuto i tužno jer u ovom slučaju pravda nije zadovoljena", kazala je Courtney Wild na saslušanju pred sucem Richardom Bermanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću mu dopustiti da pobijedi u smrti", rekla je druga žrtva, Chauntae Davies.

Tužitelji tražili od suca da obustavi postupak

Savezni tužitelji pojavili su se na saslušanju kako bi tražili od suca da i službeno obustavi postupak protiv Epsteina.

Berman je objasnio da su žrtve pozvane u utorak zbog svog "relevantnog iskustva" i jer su trebale biti uključene u proces od samog početka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epstein, čiji su prijatelji bili aktualni i bivši predsjednik Donald Trump i Bill Clinton, uhićen je 6. srpnja. Nije se smatrao krivim po optužnici za seksualnu trgovinu koje je uključivalo desetke djevojaka od kojih su neke imale samo 14 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objesio se u ćeliji

Šezdesetšestogodišnjak je pronađen mrtav 10. kolovoza u ćeliji u zatvoru na Manhattanu, a obdukcija je pokazala da se objesio.

Tužiteljica Maurene Comey, kći bivšeg direktora FBI-ja Jamesa Comeya, na saslušanju je rekla kako zakon zahtijeva odbacivanje slučaj zbog Epsteinove smrti, no da vladina istraga traje i dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odbacivanje optužnice protiv Jeffreya Epsteina ni na koji način ne spriječava ili ne koči istragu koja je u tijeku o potencijalnim pomagačima u zavjeri", rekla je Comey.

Play logo

Epsteinovu smrt istražuju FBI, ministarstvo pravosuđa i američka agencija za zatvore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njegova samoubojstva, više žrtava zatražilo je da se obeštete iz imovine milijardera vrijedne više od 557 milijuna dolara. Epstein je samo nekoliko dana prije smrti sastavio oporuku kojom je sav svoj imetak ostavio zakladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo