Ne odustaju

ŠTRAJK U ŠKOLAMA SE NASTAVLJA: Pregovori propali nakon manje od 30 minuta

U osnovnim, srednjim i visokim školama, na fakultetima i u znanstvenim institucijama nastavlja se štrajk sa zahtjevom da se plaće povećaju za četiri posto. Pregovori sa sindikatima su propali i oni prijete “najdužim štrajkom u povijesti”.

SINDIKAT: Štrajk je gotovo isti kao i prethodnih dana, odvija se u 75 posto srednjih škola

U ministarstvu znanosti i obrazovanja završio je sastanak ministra i sindikalista prosvjete bez dogovora. Prosvjetari su tražili pismenu potvrdu da će dobiti povećanje plaća, a ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar je na pregovore stigao s pismom namjere u kojem je napisano da će se zahtjev razmotriti s novom Vladom i u skladu s mogućnostima proračuna za 2016. godinu. Sastanak je trajao manje od pola sata, javlja HRT.

Ministar Mornar nije zatvorio vrata razgovorima, a prosvjetari će razmotriti kako dalje sa štrajkom.

Opet ništa nije dogovoreno
Opet ništa nije dogovorenoFoto: Slavko Mizdor/Pixsell

Nisu zadovoljni

Uoči sastanka predsjednica učiteljskog sindikata Sanja Šprem rekla je kako su ili premijer Zoran Milanović ili ministar Mornar odlučili danas sindikatima ponuditi svoje prijedloge na papiru, što su očekivali već na prvom sastanku, ali nisu dobili. Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec rekao je da nije zadovoljan i da je tako ozbiljan sastanak trebao biti održan prije mjesec dana.

Kontradiktorne informacije

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, broj štrajkaša jučer je pao za desetak posto u odnosu na petak, a prema podacima sindikata, štrajkaša je za jedan posto više nego u petak.

Premijer Zoran Milanović i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar nekoliko su puta proteklih dana rekli kako novca za povećanje plaća učitelja i nastavnika sada nema te da se o tome može razgovarati tek nakon izbora.

Povratak na Net.hr