Play ponuda

Srbi ludjeli: Nije svirao očigledni penal!

shimmer fallback

Čim je sudac Larrionda odsvirao kraj utakmice, okružili su ga srpski nogometaši. Bili su bijesni zbog, po njima, nedosuđenog jedanaesterca u posljednji sekundama.

24.6.2010.
10:55
Play ponuda

Na kraju je svih 90 i kurs minuta utakmice Nelspruitu, u kojoj su Srbi dominirali sat vremena igre, stalo u jednu sudačku odluku. Barem je takvo mišljenje izbornika Radomira Antića i njegovih igrača, koji su poslije dvoboja vrlo žučno raspravljali sa svojim 'krvnikom' – urugvajski sucem Jorgeom Larriondom.

arti-201006230648006Sporna je situacija iz 90. minute kada je Nemanja Vidić glavom nakon kornera pogodio u ruku Tima Cahilla koji nije ni gledao loptu. Srbi su tražili jedanaesterac, ali je sudac ignorirao njihove prigovore. HTV-ov sudački ekspert Mateo Beusan je bez ikakve dvojbe utvrdio da je Urugvajac bio u pravu i da nije bilo ni govora o jedanaestercu.

http://www.dailymotion.com/swf/video/xdsr8k

"Ovo je bilo više od igre. Igrali smo dobro, stvarali prilike, ali ih nismo iskoristili. Dali smo sve od sebe protiv odličnog suparnika, ali na kraju ova odluka suca da ne svira jedan vrlo jasan penal zaista nas ostavlja vrlo žalosnim", rekao je srbijanski izbornik.

U prvim izvještajima nakon utakmice srbijanski mediji nisu spominjali suca, niti sreću, već silne promašaje svojih nogometaša. Beogradski B92 u tekstu pod naslovom "Australija poslala Srbiju kući" piše kako je "Srbija 70. minuta bila mnogo bolji rival na terenu, kontrolirala igru i stvarala šanse, ali su srpski igrači sve uspjeli da promaše".

Kurir je u tekstu "Orlovi lete kući" napisao kako je Srbija prokockala osminu finala, a navodi i Antićevu izjavu: "Fudbal nas je kaznio na težak način. Zaslužili smo mnogo više".

Beogradski Press također piše o ispadanju svojih nogometaša, a tekst s naslovom "Srbija ide kući", novinar tog lista zaključio je riječima:

"Tko će poslije svega pamtiti onaj trijumf nad Njemačkom i kamaru propuštenih šansi u duelu sa Soceroosima? Nitko, ama baš nitko... Nastavili smo da konzumiramo turobnu sudbinu, da prosto budemo puki učesnici velikog takmičenja, prosto ukleti da uradimo nešto više..."

Play ponuda
Play ponuda