KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ / 'Živimo u zemlji gdje ljudima smeta poštar Filipinac, ali sjetite se vašeg strica Mate koji je odselio u Njemačku...'

Image
Foto: Screenshot RTL Direkt

Voditeljica RTL Direkta dala je komentar o natpisima na nekim portalima: 'To je rasizam i samo korak od onoga što je kakti na zgražanje cijele Hrvatske napravio jedan 'hrabri' Hrvat

8.11.2023.
23:27
Screenshot RTL Direkt
VOYO logo

Voditeljica RTL Direkta Mojmira Pastorčić dala je komentar na natpise na nekim portalima koji su danas objavili tekstove na to da im poštu donose - stranci.

"Nekad čovjek zaboravi da živimo u zemlji u kojima ljudima može smetati simpatični Filipinac, i u kojoj mnogi sa strahom i prezirom gledaju na svakog kome koža nije snježno bijela. Pa su se tako neki portali danas mrtvi ozbiljni raspisali da tko nam to nosi poštu, da je Splićane "uznemirilo", "zabrinulo" i šokiralo što im poštu dostavljaju stranci. On samo bleji u sandučiće, stvarno tako piše: čudi se prezimenima i slovima č i ć, ne zna zamislite ni pozdraviti na hrvatskom. To je rasizam i samo korak od onoga što je kakti na zgražanje cijele Hrvatske napravio jedan "hrabri" Hrvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sad se sjetite vašeg strica, ujaka, brata ili sina koji se ono jednom odselio u Njemačku, isto tako u potrazi za boljom plaćom i boljim životom, koji je isto radio za malu plaću za koju Nijemci nisu htjeli. Dok se još nije snašao, dok nije naučio jezik i dok nije znao ulice. Zamislite da vašem stricu Mati netko govori da se vrati doma, da šta bleji, da šta ne zna njemački, i da šta nije čuo za umlaut. Zamislite da portali mrzilački pišu da tko je zaposlio te Hrvate? Toga se sjetite idući put kad vam zasmeta zbunjeni Filipinac. A ako mislite da to nije isto, jer stric Mate je bijelac, a poštar nije, onda ste jednostavno rasist: ali ni to nije bez rješenja. Juraj Mesić, ovaj koji je tukao Filipince i vrijeđao Indijce, se "čudesno" promijenio. U zatvoru je, pa sada moli Sud da ga pusti na slobodu, kaže dečko da se promijenio i da sad normalno funkcionira sa strancima. Pa vi recite da od hrvatskog pravosuđa nema koristi", poručila je.

Više pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo