SKUPO LJETOVANJE? / Jesmo li s cijenama pretjerali mi ili su sve napuhali strani influenceri? Za Direkt govori ministar turizma

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL/Screenshot RTL Danas

Je li Hrvatska postala preskupa? Pišu o tome ovih dana i austrijski i njemački i slovenski mediji. 1000 eura po tjednu po osobi košta odmor na Jadranu, izračunali su u jednom austrijskom dnevnom listu, Slovenci na POP TV-u izvještavaju da su poskupjeli i restorani i trgovine, a njemački statističari da su od Hrvatske jeftiniji Španjolska i Portugal i Grčka

Ružica Đukić

Ružica Đukić

Njezina videa s milijunima pregleda viralni su hitovi. Nema toga što joj sugovornici neće otkriti i priznati

9.7.2024.
6:12
Zvonimir Barisin/PIXSELL/Screenshot RTL Danas
VOYO logo

Znate ono kad za lijepu ženu neki ne mogu ne priznati da je lijepa, pa dodaju da je glupa. E, tako je i našoj zemlji. Ne mogu reći da Hrvatska nije lijepa pa je postala - skupa.

"Zašto je Hrvatska postala najskuplja destinacija za ljetovanje? Svatko tko je došao u Hrvatsku na ljetovanje ima isti komentar: Preskupo!", govori jedna Tiktokerica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svake godine svaka turistička zemlja koja pokušava motivirat svoje građane da ostanu u svojoj zemlji ili pokušava neka druga zelja ih privući od direktnog konkurenta kao što smo mi, onda imate raznorazne natpise u medijima. Nekad su to cijene, nekad ribe napuhače, nekad su morski psi, nekad su cvjetanje mora. Konkurencija će iskoristiti svaku priliku da ostvare prednost", kaže Tonči Glavina, ministar turizma.

I kako to obično biva, prvi na koje je pala sumnja su - Srbi. Naime, na TikToku postoji profil na kojem je većina objava o visokim cijenama u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u komentarima ovo: "Pažnja! Pažnja! Ovo je lažni profil čiji je vlasnik država Srbija."

Svašta među tim komentarima ima, ali, sad, ajmo ozbiljno. Austrijski ugledni portal Heute piše da su u Hrvatskoj eksplodirale cijene. Dvoje Bečana jelo je ribu prve kategorije, dvije blitve, krumpiriće, popili su tri alkoholna pića i bocu mineralne. Na Lošinju. Navode da sreća da su progutao zadnji komadić jela kad je došao račun jer bi se inače ugušili. Platili su 148 eura i 75 centi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na mnogim tržištima su Hrvatsku prijašnjih godina doživljavali kao jeftinu destinaciju masovnog turizma. Mi niti smo destinacija masovnog turizma, niti smo to bili niti to želimo biti. A naravno da želimo biti vrlo konkurentni", dodaje Glavina.

Više pogledajte u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo