TRENER SVIH TRENERA / Ćiro o pobjedi Dinama: 'Možemo se nositi i s najjačima. Mamić? Ne može mu se oduzeti ono što je napravio'

'Čačić je napravio dobru ekipu. Slučaj je htio da u ekipi Dinama ima jedan koncentrat talenta koji smo rijetko kad imali', kazao je Ćiro

6.9.2022.
22:37
VOYO logo

Čudesnu igru Dinama, senzaciju na startu Lige prvaka, i očekivanja za dalje, u RTL Direktu komentirao je trener nad trenerima, Ćiro Blažević.

"Ne mogu se oteti dojmu da sam još uvijek u jednom pozitivnom stresu. Da budem iskren, možda sam najviše iznenađen od svih koji su danas bili na utakmici. Imao sam privilegiju da na poluvremenu razgovaram s predsjednikom Chelsea, jedan Amerikanac, koji je bio malo zabrinut. Iskreno mu kažem 'ne brinite, vi ćete pobijediti'. Prevario sam se. Za razliku od vašeg komentara da smo ih nadigrali potpuno, ma nismo. Oni su nas nadigrali, a mi smo pobijedili. Evidentno su pokazali sav svoj autoritet ali ga nisku konkretizirali. Mi smo to učinili i napravili nogometnu senzaciju. Naš puk je oduševljen, ali nema svijest koliko to u nogometnom svijetu će odjeknuti, da je Dinamo pobijedio tako velikog favoriziranog protivnika", kazao je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i igru Mislava Oršića.

"Oršić je značajan igrač za Dinamo. Ima tzv. ne samo startnu nego i reaktivnu brzinu. Kad se uputio prema golu bio sam spokojan jer sam znao da posjeduje tu vrstu vrline. Možda da objasnim što je to startna. Kad ste u automobilom startate s prvom pa onda ide brzo ali dođete u petu, a ona nema tu moć da ubrzava. Mi to u nogometu žargonu zovemo reaktivno. Kad je primio loptu, znao sam da on bježi i pobjegao je, zabio jedan majstorski gol. Bio sam uvjeren da je taj gol previše rano pao, da će oni reagirati. Tako sam utješio Amerikanca koji me tražio poslije utakmice, jer sam zbrisao", kazao je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako Dinamovci mogu biti ponosni Bad Blue Boyse.

Image
VELIKI USPJEH /

Ante Čačić nakon najveće pobjede u klupskoj karijeri: 'Objasnio sam igračima da kada pada kiša moraš uzeti kišobran'

Image
VELIKI USPJEH /

Ante Čačić nakon najveće pobjede u klupskoj karijeri: 'Objasnio sam igračima da kada pada kiša moraš uzeti kišobran'

"Od prvog do posljednjeg časa su vjerovali i bodrili našu ekipu. Oni nisu bez razloga, barem po meni, značajan faktor bili u ovoj pobijedi. Sad će Milan nas dočekati drugačije", kazao je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čačić je napravio dobru ekipu. Slučaj je htio da u ekipi Dinama ima jedan koncentrat talenta koji smo rijetko kad imali. Možemo se nositi i s najjačima. To su mi danas potvrdili. Bit će nam teže jer svi ovi tradicionalni favoriti ako što je Milan, oni će s drugim elanom i odlučnošću unići u utakmicu jer nismo outsideri za nikog", kazao je Ćiro.

Komentirao je i trenera Antu Čačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo nitko kontestirati. On je jedan uspješan trener, a mi se treneri mjerimo po rezultatu i on ga ima. Danas mu zamjeram kako može Oršića vaditi kad su nam ostavili prostor i samo on može u njega. Žao mi je jer ne zaslužuje kritiku. Kritiziraj koliko hoćeš, pobijedio je", kazao je.

Na pitanje treba li Zlatko Dalić računati na Brunu Petkovića u momčadi u reprezentaciji, Ćiro je kazao da ga je Dalić uzeo u kadar i da ga to veseli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petković je izuzetno nadareni nogometaš. Njegov učinak varira i zato nije obljubljen. Svi znamo što on može, a daje manje od onoga što posjeduje kao kvalitetu. Ne bi ga Dalić uzeo da nije u mnogome nas demantirao", kazao je Ćiro.

Komentirao je i čija je zasluga Dinama za ovakav start te ima li tu zasluga Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo ignorirati Mamića, on je vlasnik većine nogometaša u Dinamovoj ekipi. Ako je on vlasnik, on ih je eventualno doveo. Međutim, postojeća struktura u klubu jako dobro radi i to sve vodi. Ne znam koliko i da li Zdravko ima utjecaj na ovo sve, ali ono što je Zdravko napravio to mu ne može nitko uzeti. Od siromašnog Dinama je napravio mali Juventus", kazao je Ćiro.

Kazao je i da svi koji imaju čast da ga slušaju znaju da je s Mamićem u dobrim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako prognoza daljnjeg tijeka igre Dinama u Ligi prvaka nije za stručnjaka.

"Obični smrtnici to bolje prognoziraju. Ne bih se usudio prognozirati jer sam danas fulao, na svu sreću. Bolje od velikog postotka navijača znam kako će na svijetu odjeknuti ova strašna pobjeda. S ovom pobjedom su se afirmirali hrvatski nogometaši i liga u cijelosti, činjenica je da ovo podneblje daje nadarene nogometaše koji se mogu nositi s ovakvom milijarderskom ekipom kao što je Chelsea", kazao je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo