OGLAS

PONOVNO PROSVJEDUJU / Zbog prometnog rješenja mještani Zatona i Rasline opet na nogama: 'Ovo je buduća crna točka magistrale'

Nakon dva tjedna mještani Zatona i Rasline kraj Šibenika ponovno prosvjeduju zbog prometnog rješenja rekonstrukcije ceste Šibenik - Vodice za koju tvrde da je to buduća crna točka Jadranske magistrale

12.2.2024.
6:42
VOYO logo

Nakon dva tjedna mještani Zatona i Rasline kraj Šibenika ponovno prosvjeduju. Ne mogu se nikako pomiriti s prometnim rješenjem rekonstrukcije ceste Šibenik - Vodice za koje tvrde da je buduća crna točka Jadranske magistrale.

I po kiši i vjetru su ustrajni – ne žele rekonstrukciju ceste Šibenik – Vodice na dijelu gdje je skretanje za vidikovac, ali i njihova mjesta. Boje se da će još jedna traka za njih biti pogibeljna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad trebate sad u zimskom periodu čekati po 10-15 minuta da se uključite na prometnicu, sad zamislite kako je to ljeti kad traje i po pola sata da se netko uključi", kaže Alenka Cvitan iz Zatona.

Njena sumještanka Tina Marić zaključuje: "Ja tu putujem bar dva puta dnevno, idem na posao, vozim djecu na obaveze i ja sa svojim vozačkim iskustvom smatram da ovo što će se raditi neće biti sigurno za mene i moju djecu, a to je najbitnije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPASNOST MIRKOSNA /

Voze satima, tisućama kilometara i neispavani su - Jadranska magistrala kao cesta smrti. Stručnjaci daju rješenje

Image
OPASNOST MIRKOSNA /

Voze satima, tisućama kilometara i neispavani su - Jadranska magistrala kao cesta smrti. Stručnjaci daju rješenje

Pet prometnih pravaca

Ranije su, kažu, morali gledati dvije prometne točke, a sada će trebati kontrolirati čak pet pravaca iz kojih dolaze automobili.

Prometni stručnjak Željko Marušić kaže da je ovdje očito riječ o forsiranju prometnog rješenja koje je loše. "Naime, u prometu je najvažnija prometna sigurnost, pa tek onda protočnost i ekologija. I ovdje se očito forsiralo prometno rješenje koje je nesigurno jer ovakvo prometno raskrižje nema prometnu i sigurnosnu redundanciju i dovodilo bi do teških nesreća", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao jedino rješenje on vidi kružni tok za koji mještani smatraju da ga je moguće izvesti u gabaritima postojeće prometnice ili uz minimalno zadiranje na parking vidikovca.

"Reviziju prometne sigurnosti naručile su Hrvatske ceste od Prometnog fakulteta. Čista logika, razum, nalaže da pričekate rezultat te revizije", kaže poznati liječnik Miljenko Bura, koji se prije nekoliko mjeseci iz Zagreba doselio u Raslinu i razočaran je što Grad Šibenik ignorira mještane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Grada Šibenika ostaju pri stavu da sve prepuštaju struci, a iz Hrvatskih cesta poručuju kako će uvažiti sve preporuke za povećanje sigurnosti, koje će donijeti analiza Prometnog fakulteta.

Brak na prvu Australija
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Hell's kitchen
default_cta
Poseta
Dosje Jarak
Obiteljske tajne
Alvin i vjeverice
San snova
default_cta
Svemirski gusar
Ljubavna zamka
Monte carlo
VOYO logo