strava u novskoj / Pijan i bez vozačke udario dijete (11) i 18-godišnjaka pa pobjegao. Razgovarali smo s ozlijeđenim mladićem

Pijan za volanom i bez vozačke dozvole vozač je pijan udario 18-godišnjaka i 11-godišnje dijete i onda pobjegao. Dječak je teže ozlijeđen. Donosimo detalje

26.3.2023.
19:23
VOYO logo

Tragovi krvi, ostaci bicikla i tenisica i dalje su na mjestu nesreće. Pijani je vozač naletio na 18-godišnjeg Danijela Osmana i 11-godišnjeg dječaka dok su na nogostupu pokušavali popraviti bicikl.

Ozlijeđeni Osman je rekao: "Odjedanput sam osjetio da me nešto jako udarilo iza leđa. Nestao mi je vid, nisam vidio ništa, bilo mi je sve mutno i tako sam se po zraku vrtio možda dva, tri puta. Nekako sam pronašao snage da ustanem. Išao sam prema njemu i kad sam ga okrenuo vidio sam da mu je cijela ova strana u krvi i iza."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi su rođaci naišli u tom trenutku, a Osman je pozvao Hitnu i policiju.

"Iskreno da vam kažem osjećao sam se pogubljeno. Još sam u velikom šoku vjerujte mi, još nisam smiren kako bi trebao biti, stvarno nije laka situacija, stvarno je preteško", kazao je Osman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOD NOVSKE /

Pijan jurio cestom, udario u dijete pa pobjegao s mjesta nesreće. Maloljetnik ima teške tjelesne ozljede...

Image
KOD NOVSKE /

Pijan jurio cestom, udario u dijete pa pobjegao s mjesta nesreće. Maloljetnik ima teške tjelesne ozljede...

Obojica su hitno prevezeni u Opću bolnicu Nova Gradiška.

Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, Josip Kolodziej, ispričao je: "Osamnaestogodišnjak ima ozljede ekstremiteta, kontuzije cijeloga tijela, kontuziju glave, dok je mlađe ozlijeđeni imao teške ozljede glave."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječaka su na daljnje liječenje prebacili u Zagreb. Kirurg Klinike za dječje bolesti zagreb, Rok Kralj, rekao je nije bilo potrebno daljnje neurokirurško liječenje.

"Danas je dječak premješten na odjel. Dobrog je općeg stanja i smatramo da je trenutno izvan životne opasnosti", dodao je Kralj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreću je skrivio 23-godišnji recidivist koji je, kako je rekla Maja Filipović, glasnogovornica PU sisačko-moslavačke, bio je pod utjecajem alkohola od 2,3 promila te mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih bodova.

Pobjegao je s mjesta nesreće, ali ga je ubrzo pronašao Osmanov rođak i uhitila policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđeni Osman je ispričao: "On je išao za njim i taj auto je stao kod jedne trgovine. I on je izašao i moj bratić je njega pitao je l' znaš što si napravio. On je rekao ne znam, nisam ništa napravio, a ovaj mu rekao zgazio si dvoje djece, a ovaj kaže nisam nikoga zgazio. Znači, nije bio ni svjestan toga koliko je imao alkohola u sebi.

Dvadesetrogodišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za izazivanje prometne nesreće i nepružanja pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo