OGLAS

PRVI DAN IZLASKA NA SUD / Otežavaju li političari svojim izjavama uhićenim BBB-ovcima? Odvjetnik: 'Odlučuju isključivo sud i tužitelji'

Nakon gotovo četiri mjeseca iza rešetaka, Bad Blue Boysi su stigli na sud u Atenu. Plan je da u iduća tri dana svi daju svoj iskaz. I dok iz Zagreba premijer poručuje - pričekajte do kraja tjedna, odvjetnici pritvorenih u Ateni - savjetuju političarima da šute

4.12.2023.
19:41
VOYO logo

U tri autobusa i pod jakim mjerama osiguranja, 40-ak Bad Blue Boysa stiglo je iz strogo čuvanog zatvora malo prije 9 sati ujutro na sud u Atenu. Cilj je očitovanje na nove dokaze vezane uz DNK analizu i otiske prstiju. Odvjetnik koji brani jednog Bad Blue Boysa Vassillis Karkazis vjeruje kako će odluka biti prije Božića.

Medijima ispred sudnice je poručio:"Naš klijent nije nigdje prepoznat. Zato i vjerujemo da mora biti pušten. I nadamo se da će sud odlučiti kako želimo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći problem, uvjerava Karkazis, je što svi dokazi poput mobitela - nisu pregledani. Sve poruke trebaju se i prevesti, a dodatni problem je što je premalo prevoditelja, jer malo ljudi govori hrvatski jezik. Uvjeren je i da njegov klijent s okršajem navijača iz kolovoza nema veze, pa dodaje: "Naš klijent nije sudjelovao ni u čemu. Ne postoje fotografije, dokazi. On je nogometni navijač koji je došao u Grčku, mladić koji s obitelji živi 25 kilometara od Zagreba. Imao je stabilan život, radio, s njim je bilo sve u redu. Ništa nije protiv njega. Prema tome, ne znam zašto bi trebao ostati ovdje."

Image
RTL DANAS IZ ATENE /

Hoće li Bad Blue Boysi Božić provesti u grčkim zatvorima? Odvjetnik uhićenih: 'Za oko 60 njih nema dokaza'

Image
RTL DANAS IZ ATENE /

Hoće li Bad Blue Boysi Božić provesti u grčkim zatvorima? Odvjetnik uhićenih: 'Za oko 60 njih nema dokaza'

U isto je uvjeren i Athanasios Kaimenakis, koji brani najveći broj pritvorenih Hrvata. Vjeruje da od 95 osumnjičenih Hrvata za njih 60 nema nikakvog dokaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik navijača Panathinaikosa Alexis Kougias vjeruje kako će nakon današnjeg iskaza sve biti puno jasnije, jer kaže: "Četiri mjeseca sve ovo traje, a nema ničeg novog za Hrvate i Grke oko ubojstva. Zato sam uvjeren da će uskoro - možda idućeg tjedna ili za dva tjedna, svi biti oslobođeni."

Zahtjeve za puštanje predali su svi odvjetnici pritvorenih Hrvata. I dok premijer Plenković i danas ponavlja "pričekajte kraj tjedna" predsjednik Zoran Milanović odgovara: "Gojenac je okolo davao savjete i govorio dolaze dobre vijesti. Koje dobre vijesti? Pa na kraju sve završi, tu nema ničeg dobrog. U ovom što im se dogodilo - nema ničeg dobrog."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Kaimenakis nakon ročišta poručio je kako će učiniti sve da ih izvuče iz pritvora, ali pravnim putem, pa je žalio naglasiti: "Ovdje nema intervencije politike. I sve odlučuju isključivo sud i tužitelji. A oni ne prihvaćaju nikakvu intervenciju političara, ni naših, ni nekog drugog."

U međuvremenu, Grčka je od Hrvatske tražila izručenje 10-orice navijača, od kojeg je za jednog utvrđeno da živi u Njemačkoj. Županijski sud danas je odbio novi zahtjev zbog uvjeta u grčkim zatvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo