OGLAS

RTL DANAS IZ ATENE / Hoće li Bad Blue Boysi Božić provesti u grčkim zatvorima? Odvjetnik uhićenih: 'Za oko 60 njih nema dokaza'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Screenshot RTL Danas

'I dalje se sve uhićene tereti za 11 djela, neki su prekršaji, a neki kaznena djela. To će se zapravo znati tek kroz nekoliko mjeseci u drugoj fazi postupka kada bude gotova cijela istraga. O tome će odlučiti tročlano sudsko vijeće i tada će specifično za svaku uhićenu osobu reći tereti li ga za nešto ili oslobađa krivnje. Tada će biti jasno tko je potpuno oslobođen, a tko će morati na suđenje u ovom slučaju', rekla je reporterka

4.12.2023.
16:50
Matija Habljak/PIXSELL/Screenshot RTL Danas
VOYO logo

Nakon 118 dana pritvora po grčkim zatvorima, 102 BBB od jutra se dovode u Atenu pred suca kako bi se očitovali na nove okolnosti nakon rezultata DNK analize.

Sve se događa pod jakom policijskom pratnjom, a svi bi trebali biti ispitani do srijede. Ispituje ih troje sudaca, koji su dodijeljeni zbog velikog broja osumnjičenih. Tereti ih se za 11 djela - od kojih je najteže ubojstvo 29-godišnjeg AEK-ova navijača koje nisu uspjeli povezati ni s jednim Hrvatom. Sumnja je nakon tri mjeseca pala na AEK-ova navijača, čiji je DNK pronađen na nožu ubojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ateni je reporterka RTL-a Ana Mlinarić.

Je li jasnije koga za što terete?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje nije jasno, i dalje se sve uhićene tereti za 11 djela, neki su prekršaji, a neki kaznena djela. To će se zapravo znati tek kroz nekoliko mjeseci u drugoj fazi postupka kada bude gotova cijela istraga. O tome će odlučiti tročlano sudsko vijeće i tada će specifično za svaku uhićenu osobu reći tereti li ga za nešto ili oslobađa krivnje. Tada će biti jasno tko je potpuno oslobođen, a tko će morati na suđenje u ovom slučaju.

Image
RTL DOSJE /

Čeka li BBB-ovce sloboda? Od sutra napokon izlaze na sud. Plenković: 'Biti će dobrih vijesti ovaj tjedan'

Image
RTL DOSJE /

Čeka li BBB-ovce sloboda? Od sutra napokon izlaze na sud. Plenković: 'Biti će dobrih vijesti ovaj tjedan'

Za jednog su BBB-ovca govorili da je u najtežoj poziciji, onaj kod kojeg je policija tvrdila da su pronašli nož, ali to se poslije demantiralo. Razgovarala sam i s dvojicom odvjetnika koji brane ukupno 4 Hrvata i oni kažu da protiv njihovih klijenata nema apsolutno ni jednog dokaza, da nisu primijećeni na snimkama, da nisu u porukama koje su se razmjenjivali niti da su pronađeni njihovi otisci prstiju", kaže naša reporterka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitala sam odvjetnika Kaimenakisa koji brani 95 Hrvata kako stoje oni, evo što kaže:

"Za oko njih 60 od 95 uhićenih nema dokaza. Tako otprilike mislim, jer svi imaju otiske na autima", rekao je Athanasios Kaimenakis, odvjetnik 95 hrvatskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš klijent nije sudjelovao u ničemu. Ne postoje fotografije, dokazi. On je nogometni navijač koji je došao u Grčku, mladić koji s obitelji živi 25 kilometara od Zagreba. Imao je stabilan život, radio, s njim je sve bilo u redu. Ništa nije protiv njega. Prema tome ne znam zašto bi trebao ostati ovdje", poručio je Vassillis Karkazis, odvjetnik hrvatskog navijača.

Iz Vlade su najavljivali puštanje - idu li van ovaj tjedan?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini se da ne, tako bar tvrde odvjetnici, čuli smo Malenicu koji je rekao da će ovaj tjedan neki biti pušteni, ali ono što je činjenica da su odvjetni uložili žalbe za sve BBB."

"Neki su se upustili u špekulacije da bi se odluka mogla donijeti do Božića, ali Kaimenakis nije ni s time htio davati lažnu nadu roditeljima", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pogledajte u videu:

Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo