uoči utakmice / Odvjetnik o zatvorenim Hrvatima u Grčkoj: 'Neki roditelji izrazili su želju za posjetom, odluka se čeka'

Atena pod snažnim sigurnosnim mjerama iščekuje odgođeni meč AEK-a i Dinama i traga za ubojicom domaćeg navijača nakon prošlotjednih nereda. Grčki mediji javljaju da je uhićen Grk koji je predvodio nerede

18.8.2023.
19:18
VOYO logo

Uoči utakmice Dinama I AEK-a, Grci uvjeravaju ništa neće prepustiti slučaju.

"Imali smo nekoliko sastanaka s policijom i mislim da će sve biti u redu. Imali smo jake kontrole oko stadiona za one koji nemaju karte, a možda pokušaju ući u stadion", rekao je glasnogovornik AEK-a Anastasios Tsatalis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I oni s kartama strogo će se pregledavati, a ruksaci, torbe, transparenti i pirotehnika strogo su zabranjeni. Uz kartu će morati pokazati osobne dokumente.

Igrači Dinama jutros su odradili trening pa krenuli prema Ateni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem isti tretman kakav je bio kada su oni bili ovdje, sve je prošlo bez problema i osjećali su se sigurni. Tako da očekujem isto i tamo. A od tribina, rekao sam, teško je procijeniti koliko će biti ekstremno , a da će biti vruće i napeto - sigurno će biti", rekao je Igor Bišćan, trener Dinama.

Na tribinama će biti i Mihajlisova obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan uoči ponovljenog susreta - gotovo je razmještanje svih pritvorenih Hrvata u 21 zatvor.

Image
IMA DOSJE /

Uhićen još jedan Grk: Snimljen kako predvodi napad na navijače AEK-a?

Image
IMA DOSJE /

Uhićen još jedan Grk: Snimljen kako predvodi napad na navijače AEK-a?

"Mislim da će nama biti omogućena posjeta kao i svim drugim posjetiteljima, mi nismo odvjetnici u Grčkoj - već opunomoćenici", rekao je Ivan Stanić, odvjetnik. Na pitanje je li netko od roditelja već izrazio želju, odgovorio: "Je, ali odluka će se (tek op.a) donijeti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije njih već u ponedjeljak u Atenu stiže premijer. S njim u delegaciji i ministri pravosuđa i vanjskih poslova.

"Nije realno da su svih stotinjak osumnjičenika jednako odgovorni za nerede, nanošenje fizičkih povreda ili uništavanje materijalne imovine", rekao je još u četvrtak premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatražio je da se, za one kod kojih se ne utvrdi odgovornost za to, što prije deportira u Hrvatsku.

Pitanje je kada. Odvjetnici vjeruju da je izglednije izvršenje kazne u Hrvatskoj nego suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretpostavljam da će se dogoditi sastanci i da će se pričati o slučaju, a ono što je najvažnije je osobna sigurnost - tretman prema njima i postavljanje zahtjeva za pravično suđenje", rekao je Stanić.

Do kojeg neće doći dok god ne završi istraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčki mediji javljaju da je Grk za kojim se tragalo danas uhićen.

Spominju se tjeralice za Hrvatima koje su odali otisci prstiju ostavljeni u kombijima i automobilima u predgrađu Atene otkuda su sa Panatajankosovcima vlakom krenuli prema stadionu. U MUP nisu stigle te nas upućuju da se obratimo grčkoj policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja i dalje ne zna tko je ubio 29 godišnjeg Mihajlisa od kojeg se prijatelji i navijači opraštaju omiljenim grčkim pivom.

Mihajlis je preminuo ispred ove trgovine pokraj stadiona - od posljedica brutalnog navijačkog sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE I VIDEO Dinamo nesretno poražen u prvoj utakmici, strijelac pogotka za Plave: 'U drugo poluvrijeme ušili smo kao da nemamo glavu i rep'

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo