DEZINFORMACIJE IZ POLICIJE / Nobilo o femicidu u Osijeku i propustu policije: 'Ako nisu zataškavali informacije, onda su užasno komunicirali'

Razgovarali smo s odvjetnikom o slučaju ubojstva mlade studentice u Osijeku. Sve informacije koje su curile o njezinoj smrti prekinuo je DORH kada je osumnjičio policajca, s kojim se viđala, za ubojstvo. Policija se brani da, unatoč što je dva dana davala različite informacije, nije bilo zataškavanja

23.9.2023.
20:02
VOYO logo

Ako su svi sve znali zašto je onda došlo do prekvalifikacije u samo nekoliko sati?

"Često u postupcima svaka strana zauzme jedan stav, tako da ovo nije neobična situacija. Ono što je ovdje neobično je da je u kratkom vremenu došlo do serije dezinformacija iz policije. Prvo je iz policije izašla informacija da se radi o samoubojstvu, nakon toga da je pištolj usmrtio djevojku pa da se radi o ubojstvu iz nehaja i sad smo iz Državnog odvjetništva dobili informaciju da se radi o kvalificiranom ubojstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Previše je informacija i dezinformacija. Moramo i uzeti u obzir da se radi o policijskom djelatniku čime je ovaj slučaj još pod većim okom javnosti. Ako nisu zataškavali informacije, onda su užasno pogrešno komunicirali", komentirao je slučaj u Osijeku odvjetnik Anto Nobilo.

Postoji informacija da sam policajac nije odmah zvao službenike, već se priča o dva sata u kojima je zvao neke druge ljude i premiještao stvari po stanu. Je li to još jedno kazneno djelo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko nije dužan sebe optuživati, ali te činjenice su trebale biti indikatori da se ne prihvate njegove teze o cijelom slučaju.

Image
preminula na licu mjesta /

DORH o ubojstvu u Osijeku: ' Policajac je u nakani da je liši života ispalio u nju hitac iz službenog pištolja'

Image
preminula na licu mjesta /

DORH o ubojstvu u Osijeku: ' Policajac je u nakani da je liši života ispalio u nju hitac iz službenog pištolja'

Moraju li oni u svemu tome poruke koje je izmijenjivao sa žrtvom uzeti u obzir jer one pokazuju da je netko tko je bio primljen u policiju imao opsano ponašanje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te poruke su vrlo značajne. Ključno je pitanje u kakvom je psihičkom stanju bio muškarac i MUP treba preispitati svje procedure kod prijava novih djelatnika u policiju, moraju se preispitati medicinski testovi koji proizlaze i pri ovom bi se kazneno postupku trebalo obaviti psihijatrijsko vještaćenje.

Glavno je pitanje sada je li policija pogriješila prilikom prijema ovog policajca. Moguće je i da to nije jedini slučaj, ako im procedure prijama nisu dovoljno kvalitetne. Policajci nose oružje 24 sata, rade u stresnim uvjetima i kontroel njih bi trebale biti puno snažnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo