Na meniju je moguće pronaći i medne delicije.
"Med u kuhinji je zanimljiva kombinacija i inače se tradicionalno koristio, ali industrija ga je potisnula iz kuhinje zbog svih tih brzih začina. Sad se ponovo otkriva", rekla je Ester Vošten, glavna kuharica konobe.
Za glavno jelo tu je omboleto sa zapečenom palentom i umakom od meda. Konobarica u konobi, Anamarija Vošten, kazala je da će poslužiti i desert u kombinaciji s medom - štrudlu s jabukama, medom i orasima.
Osim što oplemenjuje okus hrani, med je mamac za brojne goste koji su zadovoljni ovim gastronomskim užicima. Jedna je gošća kazala da će i kod kuće pokušati napraviti barem slične specijalitete, a neki su otkrili da med vole stavljati na sendviče ili u kombinaciji sa sirom.
Direktorica Turističke zajednice središnje Istre, Sanja Kantaruti, rekla je da je glavni cilj "promocija središnje Istre u razdoblju predsezone" te promocija domaćih proizvođača pčelinjih proizvoda.
Med je povezao i proizvođače s ugostiteljima. Dominik Anđelini, član Udruge pčelara Lipa, istaknuo je: "Napokon, nakon sedam godina kada je bagrem više ili manje izostao kao glavna paša napokon imamo nešto izdašniju pašu."
Više meda upućuje na više delicija. Vlasnik konobe Miro Vošten otkrio je da je 90 posto rezervacija za medni meni.
Med je na meniju do kraja mjeseca kada će priča biti zaokružena velikim sajmom meda u Pazinu.