KAPTOL ŠUTI / Mons. Uzinić osudio komentar patera Ike Mandurića: 'To je mudrovanje koje je loše ispalo. Napravio je pogrešku'

Ivan Ike Mandić objavio je komentar na slučaj Buntića nakon što je preslušao snimku nasilja Buntića nad njegovom suprugom. Napisao je da 'da razmišlja i o muževima koji podnose nasilje namjerno iritantnih žena'. Post je potom obrisao. Mons. Uzinić rekao je da nasilje nad žena sramota za ljudski rod te da je jednaki grijeh ako se ništa ne nepravi

26.9.2023.
20:23
VOYO logo

Slučaj bivšeg rukometaša Denisa Buntića šokirao je javnost nakon što su ga pustili na slobodu, unatoč sumnjama na obiteljsko nasilje i nakon što je policija u njegovoj kući našla pravi ratni arsenal.

Javnost se potom šokirala nakon objave patera Ivana Ike Mandurića na njegovom Facebooku u kojem je napisao: "Da razmišlja i o muževima koji podnose nasilje namjerno iritantnih žena… te ako ste istrpjeli onakve histerije i cmizdrenja, ja vam se divim! Dečki, svaka vam čast! - šokantno zaključuje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Status je kasnije obrisao. I dok Kaptol šuti, nije šutio predsjednik Vijeća za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije monsinjor Mate Uzinić.

Evo što je rekao za RTL:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se pronaći opravdanje i mislim da je to pitanje određeno mudrovanja koje je očito loše ispalo. Takvu stvar stavljati u druge kontekste i druge, pomalo ideološke poruke, koje netko želi prenijeti u javnost, smatram da je to neprimjereno u najmanju ruku.

Image
'STRPLJIVI I SNAŽNI MUŽEVI' /

Svećenik preslušao snimku Buntićeva napada: 'Ako ste istrpjeli onakve histerije i cmizdrenja, ja vam se divim!'

Image
'STRPLJIVI I SNAŽNI MUŽEVI' /

Svećenik preslušao snimku Buntićeva napada: 'Ako ste istrpjeli onakve histerije i cmizdrenja, ja vam se divim!'

Sa svojim postom, u kojem je stavio dvije različite stvari, zajednički kontekst i u toj situaciji zapravo pokazao nedovoljno suosjećanje za žrtve nasilja. Napravio je pogrešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toliko se govori o nasilju nad ženama, o nasilju u obitelji. Mijenjaju se zakoni, ali je očito potrebno promijeniti ljude. Nije dovoljno promijeniti zakone. Drago mi je i pozdravljam inicijativu da se postrože zakoni, ali mi bismo se trebali promijeniti. osobito svi mi muškarci bismo trebali reći ne nasilju nad ženama. To je sramota za ljudski rod.

Promatrati kako se čini nasilje, ništa ne napraviti je jednako težak grijeh nego učiniti nasilje. U naš svijet moramo unijeti više suosjećanja ljubavi, manje staviti sebe u središte i prignuti se nad drugim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo