OGLAS

PREKIPJELO IM! / Jakuševčani bijesni optužuju da je eksplodirao metan: 'Po skrivećki voze biootpad, milijun je dokaza'

Mještani traže potpunu blokadu odlagališta do Božića i poručuju da ne žele više ni kilogram otpada na Jakuševcu. Svjedoče o tome kako je sve izgledalo: 'Ovo je gore od bilo koje bombe, prekršilo je svaku mjeru.'

4.12.2023.
19:31
VOYO logo

Naša reporterka Petra Mlačić Vučemilović-Jurić uživo se javila u RTL Danas s Jakuševca gdje su se okupili mještani naselja kako bi dogovorili daljnju akciju.

Iako je u gradu nešto lakše disati, jak smrad se i dalje osjeti se u tom naselju. Mario Bedeković živi u Jakuševcu i komentirao je smrad: "Ovaj smrad je katastrofa. Kome to ne bi utjecalo na zdravlje? Ovo je sada krajnje neozbiljno. Do sada smo imali takav prag tolerancije kao nitko. Večeras su se okupili Jakuševčani i odlučit ćemo kako će ići dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O najavama da će izaći na ulicu, stanovnik Ivan Vrban kaže: "Nećemo izaći na ulice u smislu građanskog neposluha. Naš stav je da momentalno treba prekinuti dovoz na odlagalište, niti kile više! Blokada (odlaganja op.a) do Božića, a nakon toga ćemo pričati. Izgleda da se gradu mora dogoditi slučaj Napulj. Pozivam gradonačelnika da pod hitno počne rješavati problem jer je na problemu Jakuševca dobio izbore."

Image
BOMBA S JAKUŠEVCA /

Radnik ostao bez nadlaktice, mještani bjesni: 'Dosta je cirkusa! Ti ćeš voditi grad? Ne možeš kućni savjet vodit''

Image
BOMBA S JAKUŠEVCA /

Radnik ostao bez nadlaktice, mještani bjesni: 'Dosta je cirkusa! Ti ćeš voditi grad? Ne možeš kućni savjet vodit''

Na pitanje, što ako se to ne dogodi, hoćete li fizički stajati, stanovnici Jakuševca kažu da će to dogovoriti večeras. Josip Prša poslao je poziv gradonačelniku: "Pozivam ga večeras i gospođu koja je na visokim funkcijama u saborskim odborima (Sandra Benčić op.a) da dođu i objasne ljudima što se događa. Kakve su garancije da se ovo neće dogoditi još jednom? Što ako bude malo veća posljedica baš za Božić, za blagdane? Ako ima imalo hrabrosti, treba doći među ljude i objasniti što se događa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o tome da li se jutros čula eksplozija Ivan Vrban je odgovorio: "Taj trenutak bio je kao da je bio potres. Vrlo brzo su po portalima počele dolaziti vijesti o Jakuševcu. Sjeo sam u auto, kad sam ostavio djecu u vrtiću i školi, napravio sam krug po Jakuševcu. Odmah sam došao gdje se dogodilo. Ovo je gore od bilo koje bombe, prekršilo je svaku mjeru."

Na pitanje tko je kriv za sve, rekao je svi redom zadnjih 50 godina. "Ovo danas je krivica sadašnje vlasti jer skriveno voze biološki otpad kad napune kompostanu." Na pitanje imaju li dokaz za to, kaže: "Ima milijun dokaza. Kompost se pretvara u plin, i danas je eksplodirao metan. To je jasno kao dan. Stari dio smetlišta koji je saniran koliko toliko danas je na mjestu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Kako bi superjeftini električni automobili mogli pokrenuti opći trgovinski rat između Kine i Zapada, i zašto je Europa posebno na udaru