OGLAS

BOMBA S JAKUŠEVCA / Radnik ostao bez nadlaktice, mještani bjesni: 'Dosta je cirkusa! Ti ćeš voditi grad? Ne možeš kućni savjet vodit''

Image

Privremeno je obustavljen rad odlagališta nakon što se po drugi put u mjesec dana dogodio odron na zagrebačkom odlagalištu otpada. I sindikat se pridružio napadima na gradonačelnika Tomaševića i Čistoći te traže ostavke

4.12.2023.
19:15
VOYO logo

"Stari, eksplodirao je Jakuševec! Bio sam na kompostani u kontejneru, ej. Kad je to počelo bučiti, slavim drugi rođendan, stari. U zadnji čas sam izašao van. Čovjek je naš bez ruke ostao", dramatična je poruka radnika Čistoće koji je jutros doživio odron otpada na odlagalištu Jakuševec.

Nešto prije 7 ujutro danas je došlo do novog odrona, i još uvijek se utvrđuju okolnosti kako je do njega došlo i kako je on povezan s odronom koji je bio prije tri četiri tjedna. Troje radnika je odvezla Hitna, jedan je teže ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica su lakše ozlijeđena i u stanju šoka. Teško ozlijeđeni radnik operiran je u KBC-u Zagreb.

"Radi se o 59-godišnjem muškarcu, koji je ozlijeđen. Izgubio je lijevu nadlakticu, ima tri slomljena rebra, s lijeve strane ima kompresivnu frakturu torakalnog kralješka. Teške tjelesne ozlijede jesu, ali ovog trenutka ne ugrožavaju mu život, ako ne dođe do dodatnih komplikacija", rekao je Slobodan Mihaljević, predstojnik klinike za anesteziologiju KBC-a Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REAGIRALI NA PROZIVANJE /

Državi inspektorat o prvom odronu: 'Za sad nismo otkrili nepravilnosti, čeka se analiza uzoraka otpada'

Image
REAGIRALI NA PROZIVANJE /

Državi inspektorat o prvom odronu: 'Za sad nismo otkrili nepravilnosti, čeka se analiza uzoraka otpada'

Mještanima Jakuševca je prekipjelo. Neki su čak verbalno napali gradonačelnika i tražili ostavke. "Prvi korak je da ti podneseš ostavku. Ostavka, ajde! Dosta je više cirkusa! Raditi na ovome, skupljati sitne političke bodove na ovome je ono nevjerojatno. Ti ćeš voditi grad? Ne možeš kućni savjet voditi", vikali su stanovnici Jakuševca danas prema gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću.

"Ne može se riječima izraziti koliko nam je preko glave. To je znači dva puta po metar preko glave. Smrad je svakim danom sve veći. Ništa se ne poduzima da se to smanji i da se to riješi", govore stanovnici naselja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je drugi odron smeća na Jakuševcu u samo mjesec dana, a danas je obustavljeno odlaganje otpada. Neslužbene informacije iz Državnog inspektorata najavljuju da se u dijelu kompostane u radijusu od 300 metara od mjesta urušavanja neće dozvoliti odlaganje otpada, ali da će se u nekom skorom roku dozvoliti odlaganje otpada na dijelu plohe gdje ne postoji ugroza nikakva.

Ali tko će odlagati otpad kad sindikati najavljuju obustavu rada dok se ne dokaže sigurnost? Radnici Zrinjevca već su u studenom tražili da ih se ne šalje ondje na rad jer se boje za sigurnost i zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo tražiti da ni jedan naš radnik više ne kroči na Jakuševac dok netko ne potpiše i ne potvrdi da postoji stopostotna sigurnost za njegovo zdravlje. I sad vidimo nakon ovog događaja za njegov život.

Rad se mora obustaviti sam po sebi. Ulaz na deponij dok ne bude siguran radnici neće ulaziti sigurno. Uz obustavu rada, traže i ostavku prvog čovjeka Čistoće. "Mi iz Novog sindikata javno pozivamo gospodina Davora Vića na ostavku jer koliko sam ja dugo u Čistoći, a radim tu osam godina mi goreg i nesposobnijeg voditelja podružnice nismo imali", rekao je Pavao Barbarić, povjerenik Novog sindikata Čistoće. Stanovnici Jakuševca najavili su i izlazak na ulice i blokadu prometnica ako se problem odlagališta ne riješi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Liječnik o ozlijeđenima na Jakuševcu: 'Jednom smo amputirali nadlakticu, ima i slomljena rebra. Ne intezivnoj je'

Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo