užas iz virovitice / Dr. Kolak o napadnutoj psihijatrici: 'Psihički je slomljena'. Napadačica joj je prišla s leđa...

Neslužbeno doznajemo da je napad isplanirala i da je nosila rukavice. Psihijatricu je 20-ak puta ubola po glavi, licu, leđima, rukama... Ozlijeđena liječnica danas je prebačena u KB Dubrava, ima ozljedu ruke koju mora pregledati plastični kirurg jer joj je vjerojatno ozlijeđen živac

31.1.2023.
19:44
VOYO logo

Poznata psihijatrica Elvira Koić (58) u utorak je prebačena iz Opće bolnice u Virovitici u Kliničku bolnicu Dubrava.

Predstojnik Klinike za kirurgiju KB Dubrava dr. Toni Kolak otkriva nam kakvo je njeno zdravstveno stanje: "Ima više ubodnih rana po licu, leđima, glavi, rukama. Izvan je životne opasnosti, psihički je slomljena, ima ozljedu ruke koju mora pregledati plastični kirurg. Vjerojatno je to ozljeda živca. Ona je šokirana, iznenađena i deprimirana."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virovitička srednja škola potvrdila je da je 37-godišnja napadačica na psihijatricu njihova djelatnica. Iz škole su izrazili žaljenje zbog napada.

"Izuzetno nam je žao zbog nemilog događaja, koji nas je sve duboko potresao. Nadamo se što skorijem oporavku napadnute liječnice. Trenutno je policijska istraga u tijeku te iz tog razloga ne možemo dati opširniju izjavu", naveli su iz Gimnazija Petra Preradovića Virovitica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MJESEC DANA /

Sud pacijentici koja je izbola psihijatricu u Virovitici odredio istražni zatvor

Image
MJESEC DANA /

Sud pacijentici koja je izbola psihijatricu u Virovitici odredio istražni zatvor

Ondje je zaposlena manje od dvije godine.

Da takva osoba ne bi trebala raditi u školi, smatraju u školskom sindikatu Preporod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić sve je komentirao: "Protrnuo sam i pomislio: 'Bože moj, to se moglo dogoditi u školi.' Uvijek se u mnoštvu nas dogodi neki propust i ovdje je sigurno, kada govorimo o radnici u virovitičkoj gimnaziji, učinjen neki propust, jer teško mi je vjerovati da baš ništa nije upućivalo na problematičnost te kolegice."

Kako neslužbeno doznajemo, napad je planirala. Nosila je rukavice, psihijatrici je prišla s leđa i napala je nožem u čajnoj kuhinji u sklopu ordinacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog napada užasnut je i ministar zdravstva Vili Beroš.

"Užas, to je užas. Apsolutno je to za svaki osudu, određenim izmjenama zakona iz 2018. kazneno djelo postaje napada na liječnike tako da neki iskorak u tom kontekstu postoji i napravljen je", rekao je danas Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskorak je potreban i u sigurnosnoj kontroli školskih djelatnika. Provjerava ih se pri zapošljavanju, a nakon toga imaju sistematske preglede.

Stipić kaže da to, očito, treba napraviti više od toga. "Jesu li ta dva mehanizma dovoljna? Znate što, očito nisu. Ovaj slučaj pokazuje da tu nešto nije u redu prilikom zapošljavanja i kasnije prilikom toga sistematskog pregleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovornost je formalno na ravnateljima, kaže bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divljak.

"Ako ravnatelj primijeti da nešto s djelatnikom nije u redu, on ga može uputiti na pregled doktora specijalista medicine rada. Jasno, treba paziti da je ta sumnja utemeljena. Dakle, može se." Napadačica je u istražnom zatvoru, a ozlijeđenu liječnicu čeka dug fizički i još dulji psihički oporavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo