Užas u Istri / Dijete je jelo, pa izgubilo svijest i počelo otežano disati: Beba od samo 4 mjeseca u komi s prijelomom lubanje i krvarenjem u mozgu

RTL-ova reporterka Petra Fabian Kapov razgovarala je s Tatjanom Čemerikić, ravnateljicom Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije čiji je tim jučer prvi spašavao bebu

1.2.2024.
17:13
VOYO logo

Nakon što je beba od svega 4 mjeseca stigla u bolnicu s prijelom lubanje i krvarenjem u mozgu policija istražuje kako je do ozljeda došlo. Jučer su zaprimili dojavu iz pulske Opće bolnice koja je prva primila dijete. Prijavili su im kako se radi o teškim ozljedama glave. No i majka bebe također je lošeg zdravstvenog stanja, pa se ne isključuje mogućnost da je pala s djetetom koje je kasnije, zbog komplikacija, prevezeno u riječku bolnicu i sada je u komi.

Vještak sudske medicine tek treba utvrditi što se točno dogodilo i s majkom i s bebom. Naša Petra Fabian Kapov razgovarala je s Tatjanom Čemerikić, ravnateljicom Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije čiji je tim jučer prvi spašavao bebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se zapravo dogodilo? Koje su prve vijesti koje je Hitna dobila?

"Jučer oko 12:55 u ležaljci je doneseno dijete u pratnji majke i oca na Hitnu medicinsku pomoć ispostave Rovinj. Doktorica je utvrdila da se radi o djetetu koje je lošeg općeg stanja, bilo je bez svijesti i otežano je disalo. Procjena je da se radi o hitnoći i da je životno ugroženo. Odmah su krenuli u zbrinjavanje djeteta. Napravili su ventilaciju s balonom i oksigenaciju. Išlo se na transport, a majka je išla s djetetom. Svi napori tima bili su usmjereni da se dijete što bolje zbrine. U 13:20 dijete je živo predano u Opću bolnicu Pula."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada kažemo da je dijete bilo bez svijesti, o čemu se točno radi?

"Mi nemamo informacije da donesemo bilo kakve zaključke. Doktorica koja je zbrinjavala dijete u transportu je napipala oteklinu s lijeve strane glavice. Nemamo podataka da je palo ili bilo bolesno. Majka je rekla da je dijete ujutro, kako je doktorica napisala, oko 10 sati, jelo. Nakon toga je izgubilo svijest i počelo otežano disati. Oni su ga odmah donijelo na Hitnu medicinsku pomoć."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijete je trenutačno u Rijeci. Imate li informaciju što se tamo događa?

"Nemamo daljnjih informacija. Saznali smo da je dijete iz Pule hitno otišlo za KBC Rijeka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li doktorica primijetila kako se ponaša majka?

"Doktorica i naš tim općenito se fokusira pacijente. Sve drugo ne vidite jer je bitno da se dijete zbrine i da živo bude predano u bolnicu na daljnje zbrinjavanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo