OGLAS

'NEĆEMO STATI' / Bijesni ZET-ovci sutra zaustavljaju promet zbog huligana: 'Spremni smo zaustaviti cijelu Hrvatsku'

Predsjednikom Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a kaže da se čuo s napadnutim kolegama, jednom je slomljen prst. Kaže da su u teškom psihičkom stanju, da su rastreseni i da je pitanje hoće li se vratiti na posao

6.12.2023.
17:13
VOYO logo

U ovoj je godini bilo šest fizičkih napada na vozače i kontrolore ZET-a. Posljednji je napad bio jučer oko 11 sati kada su trojica mladića, uključujući i maloljetnika, s leđa napali vozača autobusa i otpremnika na okretištu Črnomerec. Pokušali su pobjeći, ali su brzo uhvaćeni. Vozaču je u napadu slomljen prst, a otpremnik je lakše ozlijeđen.

Reporterka RTL-a Danas, Zorana Čičak Kulić, o incidentu je razgovarala s predsjednikom Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a, Antom Jelićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li se čuli s kolegama, kako su?

"Čuo sam se s kolegama. Kolega vozač koji je dobio batine je u teškom fizičkom i psihičkom stanju. Otpremnik je također u teškom psihičkom stanju. Obojica su rastureni, na bolovanju su i pitanje je kada će se uopće vratiti na posao", kaže Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POLICIJA OBJAVILA DETALJE /

Maloljetnik i 2 mladića napali radnike ZET-a. Kad su vidjeli policajce, krenuli bježati, a onda jednog i udarili

Image
POLICIJA OBJAVILA DETALJE /

Maloljetnik i 2 mladića napali radnike ZET-a. Kad su vidjeli policajce, krenuli bježati, a onda jednog i udarili

Zbog cijelog slučaja sutra će zaustaviti promet na pola sata. Jelić napominje da će sutra od 12:00 do 12:30 sati promet biti zaustavljen "zbog nepoštivanja kaznenog zakona za koji bi ovakvi prekršitelji trebali dobiti kaznu zatvora. Mi ćemo zaustaviti promet. To nije protiv građana i molimo ih za razumijevanje jer moramo riješiti problem huliganizma. Ugrožena je sigurnost i putnika, a posebice zamislite što bi se dogodilo s putnicima da se vozača napadne u vožnji".

Što ako se vaši zahtjevi ne ispune?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se zahtjevi ne ispune, nećemo stati na ovome. To sam obećao na prošloj presici. Jedan dio ispunjavam. Dakle, zaustavit ćemo promet u cijelom gradu. Ako ni tada ne dobijemo pozitivne pomake u zaštiti naših vozača, spremni smo zaustaviti cijelu Hrvatsku", objašnjava.

POGLEDAJTE VIDEO: Parkirali ga i stavili ZET-ovu naljepnicu. A star je 27 godina: 'Dajem mu tjedan dana i on će biti na popravku'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo