Rižoto s bućom

Namirnice i postupak

25.9.2000.
10:55
VOYO logo

Namirnice:
40 dag riže, 30 dag buće, 10 dag maslaca ili margarina, 5 dag naribanog sira parmezana, 1 glavica luka, 2 režnja češnjaka, sol, papar.

Postupak:
Oljuštite luk i ispržite ga da postane staklast na malo maslaca. Važite sasvim očišćenu buću, dakle bez koštica i kore. Narežite na kockice. Popržite na luku, dodajte preostali maslac i pirjajte podlijevajući vodom. Posebno spustite opranu rižu u provrelu slanu vodu. Dodajte oljuštene, čitave češnjeve češnjaka. Skuhajte. Pazite da se ne raskuha. Jelo mora biti sočno, ali riža tvrda. Ocijeđenu rižu umiješajte u buću, posolite i popaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike