OGLAS

Rock’n’roll pod kišom / Razgovarali smo s Ripperom nakon spektakla na Šalati: 'Pipsi u Zagrebu su baš nešto strašno!'

Razgovarali smo s frontmenom benda Dubravkom Ivanišem - Ripperom koji je nakon rasprodanog nastupa otkrio kako vidi 30-godišnji uspjeh benda te što još spremaju

12.9.2022.
12:20
VOYO logo

Već na prve taktove “Svaku noć sam pijan” jako nevrijeme pogodilo je Zagreb, a moglo bi se reći da je upravo time u velikom stilu počeo dvosatni spektakl benda Pips, Chips & Videoclips na Šalati. Odgađao se dvije godine, a najavljen je kao najveći samostalni koncert u karijeri ovog kultnog zagrebačkog benda. 

Razgovarali smo s frontmenom Dubravkom Ivanišem - Ripperom koji je nakon rasprodanog nastupa samouvjereno potvrdio: “Znao sam da ćemo napraviti to što smo danas napravili - bili smo dobri". Tisuće obožavatelja kiša nije nimalo spriječila da iz sveg glasa pjevaju klasike benda, a moglo se primijetiti da smo svi jedva dočekali malo dobrog rock’n’rolla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pipsi u Zagrebu su baš nešto strašno!”

“Ovo je bio jedan jako zahtjevan koncert zbog te kiše koja je baš jako roknula, ali spremao sam se, spremao sam cijeli bend. Ne možeš baš znati da ćeš izaći van i da je najveći mogući pljusak i rekao sam nema bježanja, idemo naprijed jer sam znao da publika neće pobjeći. Ima možda nekih drugih bendova gdje bi se publika sakrila iza ovih tribina, naši ne bježe i rekao sam: ‘Ja sam s vama pa dokle treba’. To je jako snažna emocija - Pipsi u Zagrebu su baš nešto strašno!”, ispričao nam je Ivaniš. 

Pa dok oni broje desetljeća glazbenih uspjeha, u posljednje vrijeme uspjehe niže i Dinamo, čiju neslužbenu navijačku pjesmu iz 1993., “Dinamo ja volim”, potpisuju upravo Pipsi. Ide li frontmen grupe još uvijek na utakmice? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dinamo je puno više od nogometa. Da, ja idem na utakmice, ali isto tako izbjegavam pričati isključivo o nogometu. Mislim da je Dinamo prvenstveno građanski simbol i da su pjesme Pipsa Dinamo, a koje se ne zovu Dinamo. Ja sam veliki emotivac i nisam neki super agresivan tip i volim svoj klub, volim svoj grad, ali poštujem druge ljude, poštujem druge navijače”, rekao je. 

Niz godina je nisu imali na svom repertoaru, a vjerojatno motivirani uspjehom kluba koji je nedavno ušao u Ligu prvaka i pobijedio Chelsea, baš ove subote ponovno su je odsvirali. I dok su se palile baklje, a fanovi strastveno pjevali navijački hit, istovremeno nedaleko od Zagreba igrala se utakmica u kojoj je Mislav Oršić zabio Gorici u zadnjem napadu Dinama te im donio pobjedu. I više nego prigodan trenutak da se "Dinamo ja volim" vrati na setlistu benda i glasno čuje sa Šalate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše sviranje danas je bilo sviranje jedne pjesme koja se odavno "odbendila", kako bi se reklo, što je najveće moguće postignuće autora koji napiše neku pjesmu. Da mu ljudi znaju pjesmu, a ne znaju njega, to nije skromnost. Runjić napiše trideset pjesama koje ne moraš znati da je on napisao, ali su ostale i ostat će dugo iza njega”, objašnjava. 

Tri generacije obožavatelja na koncertima

Na koncertu je gostovao i Darko Rundek, a iako bend iza sebe ima mnoštvo suradnji, novih želja ne nedostaje: “Ne želim biti pretenciozan, možda bi bio nekakav putić da smo s mnogo mlađima. Ovim danas momcima koji vladaju svijetom, ali vladaju u našoj regionalnoj sceni, popularni su… možda nešto trap, to je neka fora. Fora su ti momci”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ripper je već ranije spominjao da je introvert te da još uvijek ima tremu pred nastupe. Koliku moć imaju pozornica i publika da uspijeva ostati svoj? 

“Ogromnu moć ima, ali moram reći da smo mi danas ovdje na svom terenu i da nisam imao nikakvu tremu. Bilo mi je stvarno žao da ta kiša toliko roka. Jednostavno znao sam da ćemo napraviti to što smo danas napravili - bili smo dobri”, kaže glazbenik s 30 godina staža u bendu i otkriva kako iz današnje perspektive vidi njihov uspjeh: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Promijene ti se kriteriji od nekakve zafrkancije. Zapravo ta zafrkancija, skužiš da je odgojila neke ljude, a da ti nisi imao tu pretenziju. Da ti dođe tri generacije na koncert nakon 30 godina, to se dešava nekim dečkima koje inače gledam na koncertu, ogromnim bendovima. Ako je to danas nama tu u Zagrebu, i da je izoliran slučaj, ja sam ponosan”.

Sve obožavatelje uskoro čekaju nova iznenađenja jer Pipsi pripremaju nešto drugačije pjesme od onih na koje smo navikli: “Jedino mi to ima smisla. Sad mi se čini, ne samo da nije rock’n’roll nego nema ni gitara. Ali u produkciji se svašta desi tako da je sada malo smiono govoriti”. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli intervju pogledajte u videu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Južni vetar
Minari
default_cta
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
VOYO logo