JEZIVA EGZEKUCIJA / Veliki preokret u slučaju pogubljenja ukrajinskog vojnika koji je zgrozio svijet: 'Pogriješili ste, to nije Timofej'

Image
Izvor: Screenshot

Macijevski je zajedno s četvoricom suboraca sudjelovao 30. prosinca u blizini Soledara prošle godine u borbi protiv nadmoćnih Rusa tijekom čega je izgubljena komunikacija s njima.

9.3.2023.
16:21
Screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Slučaj pogubljenja ukrajinskog vojnika izazvao je veliku pozornost ne samo u Ukrajini već diljem svijeta nakon što se snimka koja prikazuje njegovu likvidaciju u trenutku dok puši posljednju cigaretu i ruskom ubojici, ili ubojicama, hladno poručuje ‘Slava Ukrajini!‘. A ono što je posebno zanimljivo da je priča dobila i nastavak.

Naime, iako se isprva mislilo kako je na snimci Timofej Šadura Mikolajevič koji je navodno nestao 3. veljače nakon što je zarobljen u blizini Vuledara, u regiji Donjeck, čini se da tomu ipak nije tako. Jer predstavnici Oružanih snaga Ukrajine potvrdili su da je vojnik s video snimke koja se 6. ožujka pojavila na društvenim mrežama ukrajinski borac iz 163. bataljuna 119. zasebne brigade Teritorijalne obrane Černihivske oblasti Oleksandar Macijevski, prenosi ruski neovisni portal Meduza.

Prema izvještajima Macijevski je zajedno s četvoricom suboraca sudjelovao 30. prosinca u blizini Soledara prošle godine u borbi protiv nadmoćnih Rusa tijekom čega je izgubljena komunikacija s njima.

Prepoznali ga majka i sin

Na kraju, Macijevskog je prepoznala majka te njegov sin i suborci. Ukrajinski TV kanal Suspilne objavio je i intervju s njegovom majkom, prenio je neovisni ruski portal The Insider.

Prije ruske invazije, Macijevski je radio kao električar u Kijevu. Nakon početka rata dragovoljno se prijavio u teritorijalnu obranu Nižina u Černihivskoj oblasti. Tijelo Macijevskog predano je njegovoj obitelji u sklopu razmjene žrtava između Rusije i Ukrajine. Obitelj ga je identificirala u kijevskoj mrtvačnici.

Image
JEZIVA LIKVIDACIJA /

Pojavila se snimka pogubljenja koja je zgrozila svijet: Povukao je zadnji dim cigarete i hladno rekao: 'Slava Ukrajini'

Image
JEZIVA LIKVIDACIJA /

Pojavila se snimka pogubljenja koja je zgrozila svijet: Povukao je zadnji dim cigarete i hladno rekao: 'Slava Ukrajini'

O njegovim ubojicama zasad se samo nagađa. Snimku jezivog pogubljenja podijelila je, između ostalih, i notorna grupa Rusič koju predvodi nacist Aleksej Milčakov, 31-godišnjak koji nosi nadimak "Srbin". Njegova je grupa, koja pripada postrojbama Wagnerovih plaćenika, na Telegramu podijelila video pogubljenja uz komentar "Konačno normalna reakcija…"

Na snimci se vidi kako jedan ruski vojnik zarobljeniku kaže: "Umri!" te izgovara još nekoliko psovki prije nego ga upuca. Ubojica sa snimke - ili više njih - čiji se glasovi čuju u pozadini, još nisu identificirani.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču