Play ponuda

POJAVILA SE SNIMKA / Rusi srušili 'Eiffelov toranj': 'Francuska je na listi neprijateljskih zemalja i ne mogu podnijeti ovaj podsjetnik na Pariz'

Image

U međuvremenu, predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rekao je u utorak da je od njega zatraženo sklapanje pakta o nenapadanju s Ukrajinom

24.1.2023.
14:54
Play ponuda

Rat u Ukrajini bliži se prvoj godišnjici i još uvijek nema naznaka kada će prestati ruska agresija na tu susjednu joj zemlju. Vladimir Putin postao je na Zapadu najomraženiji državnik, a ni on ne krije svoje osjećaje prema njima.

Kako se čini, antagonizam se proširio zemljom, o čemu svjedoči snimka koju je objavio Anton Geraschenko. na njoj je prikazano kako bagerom u samari ruče skulpturu Eiffelova tornja.

Image
GOTOVO NEUNIŠTIVI /

Ovo će razbjesniti Putina i moglo bi biti opasan potez u ratu: Ukrajina od nacije koju Rusi ne podnose dobiva moćne tenkove?

Image
GOTOVO NEUNIŠTIVI /

Ovo će razbjesniti Putina i moglo bi biti opasan potez u ratu: Ukrajina od nacije koju Rusi ne podnose dobiva moćne tenkove?

"Francuska je sada na listi neprijateljskih zemalja i navodno vlasti ne mogu podnijeti ovaj podsjetnik na Pariz", istaknuo je.

Pakt o nenapadanju

U međuvremenu, predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rekao je u utorak da je od njega zatraženo sklapanje pakta o nenapadanju s Ukrajinom, izvijestila je državna novinska agencija Belta, prenosi Reuters.

Lukašenko, bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, objelodanio je navodnu ponudu na sastanku s dužnosnicima vlade i snaga sigurnosti, na kojemu je također optužio Ukrajinu da je dopustila Zapadu korištenje njenog teritorija za obuku i naoružavanje militanata koji bi mogli destabilizirati situaciju u Bjelorusiji.

"Traže od nas da ni pod kojim uvjetima ne ulazimo u rat s Ukrajinom, da tamo ne premještamo svoje trupe. Predlažu da sklopimo pakt o nenapadanju", kazao je Lukašenko, navodi Belta.

Iz njegove je izjave nejasno jesu li Ukrajina ili Zapad dali navodnu ponudu, piše Reuters.

Kijev nije komentirao Lukašenkove navode, a ranije su ukrajinski dužnosnici upozoravali da bi Rusija opet mogla pokrenuti ofenzivu na sjever Ukrajine iz Bjelorusije.

Kremlj je odbio "za sada" komentirati hoće li Lukašenko s Putinom razgovarati o navodnoj ponudi.

Minsk je dopustio ruskoj vojsci korištenje bjeloruskog teritorija u pokretanju invazije na Ukrajinu 24. veljače prošle godine.

Međutim, bjeloruski vojnici za sada ne sudjeluju u ratu, ali je pojačana zajednička vojna obuka bjeloruskih postrojbi s ruskim snagama stacioniranima u Bjelorusiji.

Lukašenko je također optužio Ukrajinu u utorak da se na njenom teritoriju nalaze militanti koji bi mogli sudjelovati u navodnom dugoročnom zapadnom planu destabilizacije Bjelorusije.

"Ne znam zašto to treba Ukrajincima", kazao je Lukašenko.

Dodao je da će bjeloruske snage oštro odgovoriti na bilo kakvu prijetnju redu u zemlji.

Play ponuda
Play ponuda