Play ponuda

KAMERE SU SVE UHVATILE / Ruska propagandistica ranjena tijekom reportaže: 'Htjeli ste me ubiti? Nemojte čekati ku***! Živa sam i bit ću živa!'

Image

Na društvenim je mrežama iscurila i snimka reporterke kako iz bolničkog kreveta gnjevno govori u kameru: 'Živa sam i bit ću živa!'

23.1.2023.
21:37
Play ponuda

Novinarka proruskog lista Readovka, Anastasija Jelsukova podvrgnuta je hitnoj operaciji nakon što je teško ranjena, prema ruskim državnim medijima tvrde, od strane ukrajinskih vojnika.

Za vrijeme izvještavanja novinarska je ekipa bila u ukrajinskom gradu nad kojim Moskva tvrdi da ima punu kontrolu. Kamera je bila upaljena, a snimatelj je odmah nakon što je čuo vrisak otrčao na mjesto gdje je ruska propagandistica Jelsukova ležala na podu.

Reporter je zatim izvijestio kako je u blizini došlo do pucnjave, a novinarka je u bolovima vikala: ‘pomozite mi‘, pritom psujući dok joj je medicinsko osoblje koje radi za Wagner grupu saniralo ranu na koljenu koju je zadobila od gelera.

Na drugoj snimci objavljenoj na društvenim mrežama vidi se reporterka koja snima samu sebe, a zatim krene vrištati nakon što shvati da je ranjena.

Na društvenim je mrežama iscurila i snimka reporterke kako iz bolničkog kreveta gnjevno govori u kameru: "Htjeli ste me ubiti? Nemojte čekati! Nemojte čekati ku***! Živa sam i bit ću živa!"

Nakon incidenta šef Wagnera Jevgenij Prigožin nazvao je reporterku "herojem".

Play ponuda
Play ponuda