PRIVILEGIRANI / Britanci objavili koga Rusi štite od posljedica rata u Ukrajini: 'Oni su ispred ostalih'

Image
Izvor: Profimedia

Smrtnost je u mnogim istočnim pokrajinama 30 puta veća nego u Moskvi

12.3.2023.
13:51
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rusko vodstvo uvelike štiti najbogatije članove društva i stanovnike većih gradova od posljedica invazije na Ukrajinu, prema analizi britanskog ministarstva obrane objavljenoj u nedjelju.

"Dok Rusija nastavlja trpjeti izuzetno visoke gubitke, učinak (invazije) se drastično razlikuje diljem ruskih pokrajina. U odnosu na broj stanovnika, najbogatiji gradovi Moskva i Sankt Petersburg su relativno netaknuti. To osobito važi za elitne obitelji u zemlji", napisali su analitičari.

Image
BITKA ZA BAHMUT /

Ukrajinci se pohvalili: Snimili su kako njihovi snajperisti 'skidaju' Wagnerovce u suvremenom Staljingradu

Image
BITKA ZA BAHMUT /

Ukrajinci se pohvalili: Snimili su kako njihovi snajperisti 'skidaju' Wagnerovce u suvremenom Staljingradu

Smrtnost je u mnogim istočnim pokrajinama 30 puta veća nego u Moskvi, stoji u nedjeljnoj analizi.

"U nekim mjestima, nacionalne manjine trpe najveće gubitke; u Astrahanu se otprilike 75 posto žrtava odnosi na manjinsko kazaško i tatarsko stanovništvo", objavilo je ministarstvo.

Kronični nedostatak ljudstva

"Dok rusko ministarstvo obrane nastoji nešto poduzeti glede kroničnog nedostatka vojnog osoblja, zaštita bolje stojećih i utjecajnijih dijelova ruskog društva će vrlo vjerojatno" biti uzeta u obzir.

Grijanje i električna energija u međuvremenu ponovno funkcioniraju u Kijevu nakon ruskog napada većim brojem nadzvučnih raketa Kinžal (Bodež), objavile su vlasti u nedjelju.

"Električna energija i voda opet teku u svim dijelovima grada. Gradska infrastruktura funkcionira normalno", rekla je vojna uprava.

Gradonačelnik Vitalij Kličko je ranije rekao da su sustavi grijanja u potpunosti obnovljeni.

Kinžal je ruski nadzvučni balistički projektil koji se lansira iz zraka, sposoban nositi nuklearne, ali i konvencionalne bojeve glave kakve su korištene u napadu na Kijev.  Domet mu navodno iznosi 3000 kilometara.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču