Danijela Habek izvršna je producentica još jedne uspješe sezone showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' koji je ove godine nominiran za prestižnu nagradu Zlatni Studio (glasati možete OVDJE). „Jako sam ponosna na to! Općenito sam ponosna na činjenicu da zadnjih nekoliko godina RTL-ov zabavni program ostvaruje odlične rezultate. To je produkt godina truda i rada našeg produkcijskog tima“, kaže te ne skriva koliko bi joj značilo da nagradu zajedno sa svojim timom i dobije. „Uvijek je lijepo dobiti priznanje. Osobito od publike. Bilo bi mi drago da nagradu dobije upravo hrvatski format jer ovaj show nije rađen po stranoj licenci“, objašnjava.
Na projektu radi 70 ljudi
Iako ispred kamere izgleda sve jednostavno i glatko, iza kamere uvijek ima mnogo posla kako bi naposljetku to tako i ispalo. „Svaki format donosi neke svoje izazove. Kulinarski formati zahtijevaju odličnu logistiku i koordinaciju u pretprodukciji i tijekom snimanja. Mogu reći da nakon sedam sezona sve funkcionira kao po špagi!“, priča oduševljeno.
Iako je kandidata mnoštvo, za Danijelu nije teško koordinirati toliki broj ljudi. „Upravljanje različitim karakterima nam je u opisu posla i to je najizazovniji, ali i najzabavniji dio ovog posla. Budući da emisiju producira isti tim godinama, sve je uhodano“, objašnjava te dodaje kako na projektu radi čak 70 ljudi! „Imamo osam snimatelja, deset urednika, osam montažera i veliki produkcijski tim koji im drži leđa u svakom trenutku…“
'Nekad znamo snimati čak do ponoći'
A nekad u jednom danu znaju snimiti i dvije epizode. „Dan nam počinje oko devet sati, sa snimanjima počinjemo oko 11 sati. Do ručka snimimo prvu, a poslije ručka drugu epizodu. Nekad znamo snimati čak do ponoći!“, kaže te dodaje kroz smijeh: „Na setu i u backstageu zna biti jako zanimljivo, ali kamera to ne vidi. Recimo, kad se Špiček i Pažanin porječkaju!“
Iako se cijeli set sastoji od amaterskih i profesionalnih kuhara, produkcija rijetko ima priliku kušati nešto što su kušali Špiček, Pažanin i Željka. „Nažalost, dok tanjur dođe do mene najčešće je već prazan. Imamo običaj dati kandidatima da međusobno kušaju hranu jer i tako unaprjeđuju svoje kulinarske vještine. Na sreću, kad nam ostane namirnica naš Raul Lajtman, backstage kuhar, nam priprema vrhunska jela. Također, članovi žirija svakog jutra nose doručak za ekipu. Tako smo jeli domaća jaja koja je donio Špiček, štrukle Ane Grgić, razne domaće nareske od divljači jer se Špičekov otac se bavi lovom…
'Bit će zabavno s Ribom raditi osmu sezonu showa'
U ovoj sezoni u voditeljskoj ulozi našao se i Domagoj Jakopović Ribafish, a Danijela otkriva kako je raditi s njim. „On je jedan od onih likova s kojim sjednete na prvu kao i kao da se znate već godinama. Veliko mi je zadovoljstvo znati ga privatno, a i raditi s njim. Skroman je, discipliniran i 'poslušan“, kaže Danijela te nastavlja: „Vrlo brzo se uklopio u tim. Jako se veselim njegovoj novoj ulozi solo voditelja i vjerujem u njega. U svakom slučaju, bit će zabavno raditi 8. sezonu s njim. Riba je u teškoj tremi“, kaže u zezanciji.
Otvorene su prijave za novu sezonu (prijavite se OVDJE), pitali smo Danijelu hoće li biti uspješna kao i prethodna. „To je format koji uvijek ima dobre rezultate, no prošla sezona bila je osobito uspješna. Koncept audicije na neviđeno koji smo uveli bio je pun pogodak. Nadamo se da će i ova biti jednako uspješna“, kaže te poručuje svima koji se još uvijek dvoume oko prijave: „Definitivno smo najpozitivniji show na ekranima i rijetko tko požali što se prijavio. Kandidati se godinama nakon snimanja druže i nalaze, a ostaju u kontaktu i s članovima žirija. Obiteljska i pozitivna atmosfera te zabava su zagarantirani!“