Play ponuda

Prilično smo sigurni da je stalno koristite, a skoro nikad ne čistite

shimmer fallback

Vjerojatno povremeno očistite filtar (kad perilica stane s radom), no koliko često čistite ostatak, pogotovo bubanj?

7.11.2014.
6:32
Play ponuda

Redovito čišćenje perilice bitno je kako bi vaše rublje iz nje izlazilo savršeno čisto i bez imalo smrada. Perilice su savršena lokacija za razvoj plijesni, pogotovo guma oko vrata bubnja, koja sprječava curenje, te posudica za stavljanje deterdženta.

Ako vaše rublje u posljednje vrijeme ne miriše onako svježe kao nekoć, vjerojatno je vrijeme da pošteno očistite perilicu. Za početak, vrijeme je da se riješite plijesni i nečistoća iz gume koja okružuje okvir vrata od bubnja. Čak i ako ne djeluje pretjerano prljavo, usvojite ovu rutinu čišćenja i zahvalite nam poslije.

Raširite gumu i u unutrašnjost ulite mješavinu (50-50) izbjeljivača i tople vode. Dobro istrljajte cijelu gumu, a ako vam se i dalje čini prljavom, uzmite bijeli ručnik, natopite ga u mješavini s izbjeljivačem, te ga gurnite u prorez gume i ostavite da stoji pola sata.

Nakon što se dobro natopi, uklonite ručnik i nježno istrljajte gumu sa starom četkicom za zube, te ćete odmah vidjeti promjenu. Zatim sa čistom suhom krpicom dobro očistite sve ostatke prljavštine.

Kad budete gotovi, sve krpe i ručnike koje ste koristili pri čišćenju stavite u perilicu i uključite pranje na najvišoj temperaturi. Nakon toga uključite mašinu još jednom na najvišu temperaturu, s tim da ovaj put dodate dvije čaše octa (zapamtite da nikad ne smijete miješati izbjeljivač i ocat!). Bilo bi dobro da ubacite i par malih čistih ručnika, jer u većini uputa za perilice piše da se ne preporučuje uključivanje prazne perilice.

Nakon toga uklonite posudu za deterdžent i očistite je mješavinom koja sadrži 50 posto octa, te 50 posto vode. Također svakako s istom mješavinom dobro obrišite unutrašnjost perilice, tamo gdje inače stoji posuda.

Na kraju očistite i unutrašnjost vrata s krpicom i istom mješavinom koju ste upotrijebili za pranje posude za deterdžent. Posebno pripazite na donji dio vrata, gdje se voda teže suši.

Sad kad vam je perilica savršeno čista, neka takva i ostane. Redovito čistite gumu na vratima, ostavljajte vrata perilice otvorenima i pazite da redovito ispraznite perilicu čim je gotova s radom.

Play ponuda
Play ponuda