Posjetitelji Plitvičkih jezera tako odnedavno mogu naručiti, osim klasičnih i plitvički te lički hamburger, piše Večernji list. Oba su hamburgera bogatija za slaninu, koja u ličkom, uz pljeskavicu, luk, zelenu salatu, kisele krastavce i svježu rajčicu, dolazi između dvije kriške domaćeg kruha.
U plitvičkom je hamburgeru, pak, sve isto, samo je posluženo u kukuruznom pecivu.
Cijena ipak nije mala
Hambi s kruhom stoji 30, u pecivu 35 kuna, a na Plitvicama ih imaju u bistroima Kozjačka Draga, Hladovina, i Labudovac te u buffetima Kupalište i Slap.
"Prvi posjetitelji koji su kušali naše 'domaće' hamburgere kažu da su odlični", otkriva Ognjen Borčić, glasnogovornik Nacionalnog parka Plitvička jezera, gdje i za predstojeći blagdan očekuju brojne domaće i inozemne goste.
Kako bilo, čini se da bi ljetošnja priča o hamburgeru u običnom kruhu, koja je u javnost lansirana kao gaf plitvičkih ugostitelja, na kraju ipak mogla imati originalan gurmanski kraj. Za takav je razvoj zaslužan i ministar turizma Darko Lorencin, koji je plitvičke ugostitelje i hamburger s kruhom javno uzeo u zaštitu.
U plitvičkom hamburgeru, koji je i sam sa zadovoljstvom ljetos kušao, odmah je prepoznao marketinški simpatičnu priču s puno potencijala. Na Plitvicama pak nakon lansiranja svog novog specijaliteta kažu kako će, prihvate li ga gosti dobro kao ministar, svoj hambi i brendirati, navodi Večernjak.