Otišla u zatvor jer je mnogo lagala

Engleskinja izmislila 11 optužbi za silovanje i dobila 16 meseci zatvora

Engleskinja Elizabet Džouns (22) osuđena je na 16 meseci zatvora jer je podnela 11 lažnih optužbi za silovanje.

Prvu lažnu optužbu za silovanje ona je podnela 2004. godine kada je imala samo 13 godina. A u periodu od 2005. do 2007. godine podnela je još osam takvih prijava, koje je policija istraživala i odbacila, zbog nedostatka dokaza.

Poslednja žrtva bio je njen dečko koga je takođe optužila za silovanje nakon što se posvađala s njim. Policija je posumnjala da Džounsova laže u vezi svega kada su otkrili da je pokušala da nagovori prijateljicu da i ona podnese prijavu za napad. Nakon toga devojka je otišla u policiju na medicinski pregled i ponovila Elizabetine optužbe.

Policija je zbog tih otužbi privela Elizabetinog dečka, ali je on nakon devet sati ispitivanja pušten iz pritvora, bez optužnice. Tužilac je tom prilikom naveo da je dečko dokazao da nije kriv preko sigurnosnih kamera koje pokrivaju deom kuća gde je Džounsova tvrdila da je napadnuta.

Nakon toga Elizabeta je priznala policiji da je sve izmislila jer joj se dečko više nije sviđao. Ona je takođe i potvrdila da je pokušala da prevari sud, prenosi Daily mail.

Sudija koji je vodio ovaj slučaj je izjavio da je nakon deset lažnih optužbi za silovanje, ovo bila “kap koja je prelila času”. Jedan od najvećih “krivaca” za Elizabetinu zatvorsku kaznu, njen dečko, rekao je “da je razočaran i da smatra da nije dobila dovoljno veliku kaznu zbog svega kroz šta je on morao da prođe zbog njene laži”.

Povratak na Net.hr