Play ponuda

Novosadskim autobusima otpadaju točkovi u vožnji

shimmer fallback

Dok se brinu o višejezičnim natpisima, zanemaruju osnovno sredstvo kretanja

1.3.2013.
17:47
Play ponuda

Dva autobusa Gradskog saobraćajnog preduzeća u Novom Sadu ostala su bez točkova u vožnji u proteklih nedelju dana.

Prvi incident dogodio se u subotu oko dva sata posle ponoći na putu za Temerin, kada je autobus ostao bez dva točka. Na svu sreću u momentu kada je došlo do incidenta u autobusu nije bilo putnika.

Drugi incident dogodio se sinoć oko pola devet u blizini Bazara kada je još jednom vozilu GSP-a otpao točak, javlja Radio 021.

Direktor GSP-a Milan Balać priznaje da problem sa točkovima postoji u dve serije autobusa marke Volvo, kojih ima oko 50, a koji su svi nabavljeni posle 2007. godine.

- Problem je fabričke prirode i mi već spremamo dopis za konstruktivno rešenje fabrike, kako bismo pronašli trajnije rešenje za ovaj problem. Mi smo pojačali kontrole i svakodnevno zatežemo točkove, jer je neverovatno da od silnog truckanja, rupa i svega ostalog, uprkos propisnom zatezanju, u vožnji dolazi do otpuštanja navoja i matica koje idu na točak - rekao je Balać za Radio 021.

Kako on objašnjava, ovaj problem ne postoji kod znatno starijih autobusa istog proizvođača, što je potvrda da je u pitanju fabrički problem.

- Mi smo ozbiljno shvatili ovaj problem i zatražili veštačenje Mašinskog fakulteta kako bismo i njihov izveštaj uputili proizvođaču - priča Balać.

Prema njegovim rečima GSP-u je na prvom mestu bezbednost putnika i zbog toga se na ovim autobusima vrše svakodnevne provere, u koje su uključene i kontrole radnika koji se tim poslom bave.

Foto: Kim Lovenskjold

Play ponuda
Play ponuda