Novi gradonačelnik hvarskoj je "sodomi i gomori" kako ju je opisao The Sun odlučio stati na kraj te tako kreće u bitku protiv nepristojnih mladih turista.

Novi gradonačelnik Hvara Rikardo Novak odlučio je Hvaru vratiti stari sjaj, ali time i uvesti reda među mladim turistima koji ne poštuju taj grad i njegove ljude. Najviše su ga osnažili napisi The Suna koji je Hvar opisao kao Sodomu i Gomoru i partijanerski raj za mlade Britance koji se na tom našem otoku opijaju i seksaju.

Novak potvrđuje kako će mlade turiste upristojiti i to tako što će na njih u slučaju ne poštivanja pravila poslati redarstvo i policiju. "Što biste vi rekli da vidite ostatke izlučevina na svakom kantunu, čine li to pristojni ljudi? Povraćaju po gradu, uriniraju na svakom kantunu, hodaju bez majica, spavaju na gradskim površinama, bauljaju okolo i ne znaju za sebe", opisuje doista ne baš lijepe scene Hvara usred sezone Novak te postavlja pitanje hodaju li ti mladi tako i po Londonu.

Na konstataciju da ne jer ondje nije tako vruće dodaje: "Neka hodaju u drugim gradovima uz obalu, u Hvaru to više neće biti moguće. Neka goli budu na plažama, ali red je da kada dođu u grad, obuku majicu."

Priprema kazne

U slučaju da ne poslušaju redare i policiju koji će ih biti dužni upozoravati, za turiste Novak priprema i kazne, ali još nije točno utvrdio kolike. Tvrdi tek da će biti "osjetne".

Na pitanje kako se komentira da bi Hvarani najradije da im turisti pošalju novce i ostanu doma, odgovara: "Ma slušajte, ja u turizmu radim već 30 godina i znam da je ovakvo ponašanje ponajprije mladih partijanera samo nagrdilo i unazadilo naš turizam koji ovdje postoji 150 godina. A ti koji tako govore o Hvaranima nisu nikad ovdje bili i vidjeli što se događa posljednjih godina."

Novak je za Slobodnu Dalmaciju ustvrdio da Hvar ne želi biti samo party destinacija te dodaje kako su mladi dobrodošli, ali da se moraju znati ponašati. "Sve ima svoje granice. Ugostitelji ne bi trebali primati gole u svoje objekte i prestati im točiti alkohol ako vide da su previše popili", zaključuje Novak.