Play ponuda

Suvlasnik EPH se povlači iz cijele jugoistočne Europe!

shimmer fallback

Direktor WAZ-a Bodo Hombach najavio je povlačenje iz ovog dijela Europe, no istaknuo je da će čekati povoljne uvjete. 'Možemo, ali i ne moramo prodavati.

2.8.2010.
1:23
Play ponuda

Njemački medijski koncern WAZ, koji je već najavio skoro povlačenje iz Srbije, planira se potpuno povući iz jugoistočne Europe, objavio je njegov direktor Bodo Hombach u dnevnom listu Handelsblatt od ponedjeljka. arti-201006160287006 "Jugoistočna Europa nije za nas tržište budućnosti", rekao je za Hombach za taj njemački gospodarski list, koji je dio razgovora objavio u nedjelju. "Ne želimo se ondje učvrstiti."

"Ipak, spremni smo za prodaju u jugoistočnoj Europi jedino kad se za to stvore povoljni uvjeti", dodao je bivši izaslanik Europske unije za Balkan.

"Možemo, ali i ne moramo prodavati. Budući da smo slobodni u odluci, učinit ćemo to samo ako bude isplativo", rekao je Hombach.

Koncern sa sjedištem u Essenu kani prodati svoje udjele u Srbiji i Rumunjskoj do konca godine, dodaje list, ali se izravno ne poziva na Hombacha.

Koncern WAZ, koji u Njemačkoj izdaje istoimeni regionalni dnevnik, već je petnaest godina snažno učvršćen u jugoistočnoj Europi, a sudjeluje u medijskom tržištu u Hrvatskoj, Bugarskoj, Makedoniji i Mađarskoj.

Sredinom lipnja najavio je odlazak iz Srbije, gdje posjeduje 50 posto uglednog srpskog dnevnika Politike, zbog poslovnog neslaganja sa srbijanskim partnerom. Posjeduje i udio u Dnevniku, a srpski su mediji spekulirali da je WAZ od vlasti tražio pomoć u preuzimanju i Večernjih novosti, što je kompanija demantirala.

Prethodni članci:

arti-201006160287006 arti-201001260434006

Play ponuda
Play ponuda