MOL / odbacio 'nacionalističke komentare'

Mađarski MOL kategorički je odbio "nacionalističke komentare" pojedinih članova upravljačkih tijela INA-e i u priopćenju poručio da je jedini interes svih uspješna i učinkovita INA.

28.9.2012.
7:08
VOYO logo

Iz INA-e poručuju da su ulaganja ključna za razvoj te kompanije kao i dijalog s hrvatskom Vladom i kao dioničarom i kao regulatorom.

Iz mađarske kompanije, koja u svom vlasništvu ima 49,1 posto dionica INA-e, navode kako im nije jasan metež koji se u posljednjih nekoliko dana stvorio u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udvostručena ulaganja

Otkad je MOL ušao u INA-u, prosječna godišnja ulaganja u tu kompaniju više su nego udvostručena. To znači da je godišnje u rafinerije ulagano pet puta više: 14 milijardi kuna uloženo je u strateške investicije u istraživanju i proizvodnji, a ulaganja u benzinske postaje također su udvostručena, kažu iz MOL-a a prenosi HTV.

Podsjetimo, ministar financija u Slavko Linić u četvrtak je izjavio da Vlada neće prihvatiti "neprimjeren i neprihvatljiv" odnos unutar INA-e te da se MOL-ov način upravljanja tom kompanijom mora mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako možete bez nas, otvarate rat s Hrvatskom", poručio je Linić šefovima naftne kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo