'Ako možete bez nas, otvarate rat s Hrvatskom'

27.9.2012.
14:24
VOYO logo

Prvi čovjek hrvatskih državnih financija Slavko Linić danas je oštro reagirao na odbijanje Zoltana Aldotta da na izvanrednoj sjednici Uprave INA-e raspravlja o zahtjevu hrvatskih članova. Takav odnos, kazao je pritom, neće prihvatiti, te je za njega okrivio HDZ. Dodao je i da Uprava INA-e može bez Vlade, no poručio je što to onda povlači za sobom.

"To znači da otvaraju rat s hrvatskom državom, i to su jasne poruke", kazao je Linić. Podsjetio je da je INA nakon nekoliko poruka upućenih Upravi počela s uređenjem benzinskih postaja diljem zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Poslali smo par poruka i počeli su trčati po Hrvatskoj'

"Osjetljivi su oni na kritiku i na ozbiljnost Vlade. Uputili smo im par poruka i, okrenite se po Hrvatskoj pa ćete vidjeti, trčali su farbati i uređivati pumpe. Prema tome, očekujem da će sada početi uređivati rafinerije i otvoriti neku bušotinu plina u Jadranu da polako shvate što je politika Vlade iako imamo samo 44 posto", rekao je Linić dodajući da će riješiti odnose s Upravom.

Podsjetimo, hrvatski članovi Uprave INA-e tražili su veće ovlasti u donošenju važnih odluka u kompaniji, no zahtjev im je vraćen na doradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo