IZ MICROSOFTA U KUHINJU: /

Vrhunski menadžer napustio uspješnu karijeru i otvorio restoran u Zagrebu

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunic

Najbolji menadžer Šri Lanke Brian Senaratne prije godinu i pol odlučio je napustiti uspješnu karijeru u Microsoftu i kravatu i ured zamijeniti kuhinjom.

19.3.2016.
15:26
PIXSELL, Marko Lukunic
VOYO logo

Brian Senaratne trinaest je godina radio u IT industriji u Šri Lanki, a prije dvije godine sa svojih 33 proglašen je najboljim menadžerom u toj zemlji. No, život ga unatoč uspješnosti tada nije zadovoljavao. Stoga je odlučio napustiti Microsoft u kojem je radio i promijeniti karijeru. I to ni manje ni više nego u Zagrebu, piše Poslovni dnevnik.

U naš glavni grad došao je preko jedne djevojke u prosincu 2014., a nekoliko mjeseci kasnije pridružio mu se i njegov brat Clement, inače proglašen drugim najboljim menadžerom u svojoj zemlji. Za pokretanje posla u Zagrebu odlučili su se nakon što su prošli još nekoliko europskih gradova. Otvorili su restoran šrilankanske kuhinje Curry bowl. Danas kaže kako je shvatio da ima dobar proizvod koji će dati Zagrebu koji ga nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOBRA KAPLJICA: /

Biznis koji je zaludio Hrvate, obrti niču kao gljive poslije kiše

Image
DOBRA KAPLJICA: /

Biznis koji je zaludio Hrvate, obrti niču kao gljive poslije kiše

"Da se razumijemo, i sam sam zavolio ćevape, ali to nije dovoljno za ovakav grad. Zagrebu nedostaje street fooda, malih restorana s velikim porcijama koji nude ‘value for money’. Vani je to jako popularno, osobito među mladima koji putuju, a mi želimo da se Zagreb i po tom pitanju približi tim velikim gradovima. To mu treba, jer ovo više nije tranzitni grad”, kaže Brian.

Svoje zaposlenike potiče da sami pokrenu biznis

Tvrdi kako problema s birokracijom nije imao, jer se dobro pripremio i angažirao potrebne ljude za pokretanje posla. Restoran je otvorio u svega tjedan dana. Danas u njemu radi desetak mladih ljudi koje potiče da se izuče i sami okušaju vlastitu sreću u biznisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim da ovo bude samo još jedan restoran. Želim dati priliku mladim ljudima, kakvu sam i ja dobio. Kažem im - ne moraš cijeli život biti samo kuhar, ostani tu par godina pa počni sa svojim biznisom, kao što sam i ja napravio. Želim da ljudi učine nešto sa svojim životima. Učim ih da treba puno raditi, iskoristiti svaku priliku da nešto nauče i pođu nekim svojim putem. Trebaju raditi kao da rade za sebe, pa ću i ja ovisiti o njima. Rade li samo za novac, postat će lako zamjenjivi. Usađujem im svoju korporativnu kulturu. U ovom je restoranu puno energije, glazbe, smijeha", kaže Brian koji i sam planira nove korake. Kada si u Zagrebu nađe zamjenu za menadžerska pitanja, otvorit će još koji restoran i to možda i negdje na obali. Možda bi se, dodaje, širio i izvan granica Lijepe naše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo