Play ponuda

Istraživanje otkrilo koja je najčešća novogodišnja želja Hrvata

shimmer fallback

Bilo da su zaposleni ili nezaposleni, najveća blagdanska želja većine hrvatskih građana je pronalazak (novog) posla.

31.12.2013.
14:45
Play ponuda

Zaposlenim ispitanicima drugo mjesto dijele poboljšanje poslovanja tvrtke u kojoj rade (20 posto) i napredovanje (20 posto), dok nezaposleni osim posla priželjkuju usavršavanje (9 posto).

Nitko nije za promjene

Dok zaposleni ispitanici nisu skloni promjenama u profesionalnom dijelu života te im je na dnu popisa želja promjena karijere (4 posto), nezaposleni ispitanici najmanje žele pokretati vlastiti posao (3 posto).

Zanimljivo je da podjednaki udio žena (39 posto) i muškaraca (40 posto) želi (novi) posao, dok muškarci u većoj mjeri priželjkuju napredovanje – skoro trećina (29 posto) muškaraca navodi kao blagdansku želju napredovanje, dok istu želju navodi tek 14 posto žena.

40 posto ispitanika ostvarilo je lanjsku novogodišnju odluku

Polovica ispitanika prošle godine nije donijela nikakvu novogodišnju odluku (51 posto), dok ih se 49 posto ipak 'odvažilo' na taj korak. Ispitanici koji nisu donijeli novogodišnju odluku to nisu učinili prvenstveno zato jer smatraju da se odluke moraju donositi tijekom cijele godine stoga ne vide razloga da donose odluke isključivo na određeni datum.

Od ispitanika koji su prošle godine donijeli novogodišnju odluku, njih više od polovice (57 posto) izjavilo je da je ta odluka bila vezana za posao i karijeru, dok ih je 43 posto donijelo odluke vezano za privatni život.

Profesionalna novogodišnja odluka najviše se odnosila na pronalazak (novog) posla (54 posto), zatim na uspostavljanje novih poslovnih kontakata (18 posto) i na pronalazak (boljeg) posla (14 posto). Ispitanici su se najmanje 'obvezali' na bolju ravnotežu poslovnog i privatnog života (1 posto) i na promjenu dosadašnjeg ponašanja na radnom mjestu (1 posto).

Bez interesa za dodatni posao

Kada su u pitanju odluke za 2014. godinu, polovica ispitanika (51 posto) će se 'odvažiti' na donošenje novogodišnje odluke, dok ih 25 posto ne namjerava to učiniti, a 24 posto ispitanika još ne zna.

Nezaposleni ispitanici (60 posto) će u većoj mjeri ove godine donijeti novogodišnju odluku nego što će to učiniti zaposleni ispitanici (45 posto).

Od ispitanika koji će donijeti novogodišnju odluku vezano za profesionalni život, najviše će ih se odlučiti pronaći (bolji) posao (45 posto). U 2014. fokus na usavršavanje i edukaciju imat će 15 posto ispitanika, dok će ih 13 posto 'raditi' na većoj zaradi. Najmanje ispitanika (2 posto) odlučilo je u 2014. pronaći dodatni posao.

Nezaposleni ispitanici u 2014. za cilj si postavljaju pronalazak posla (73 posto), usavršavanje i edukaciju (12 posto) te veću zaradu (8 posto). Iste ambicije imaju i zaposleni ispitanici.

http://www.moj-posao.net/Vijest/73630/Novogodisnje-odluke-bolji-posao-edukacija-i-veca-zarada/30/

Play ponuda
Play ponuda