Play ponuda

HDZ U DEBELOM MINUSU / Riznicar stranke otkrio kako ce do novca

shimmer fallback

'Ovo nije nikakva izvanredna situacija niti dug, nego razlika izmedu prihoda i rashoda.

3.3.2015.
23:06
Play ponuda

Minus od deset milijuna kuna, s kojim je zavrsio proslu poslovnu godinu, HDZ namjerava anulirati boljom naplatom clanarine te kontrolom rashoda, izjavio je za Slobodnu DalmacijuBozidar Longin, stranacki riznicar, no nije bio voljan objasniti kako ce nadoknaditi minus postane li presuda protiv stranke u aferi 'Fimi-Media' pravomocna.

Imaju spreman rezervni plan

"Ne bih govorio o tome sta bi bilo kad bi bilo. Imamo spreman rezervni plan. Ovo nije nikakva izvanredna situacija niti dug, nego razlika izmedu prihoda i rashoda. Lani smo imali dosta izbora i otud ovakvo stanje", rekao je Longin, koji nije otkrio imena najvecih stranackih vjerovnika.

"To je pitanje za racunovodstvo. Ja ne radim profesionalno u stranci i ne znam napamet odgovor, ali nemamo nekog velikog vjerovnika. Imamo niz dobavljaca i malo-pomalo, to se nakupi", rekao je.

Cekaju novac od clanarine

Prema podacima objavljenima u tisku, HDZ je prosle godine uprihodio 32,75 milijuna kuna, a potrosio 42,81 milijun kuna. Uz to, jako su lose naplacivali clanarinu. Analizom strukture prihoda, novinari su izracunali da je svaki od 220 tisuca clanova HDZ-a u prosjeku platio 14,58 kuna clanarine, odnosno neponovljivu kunu i 21 lipu mjesecno.

"Gledajte, ne mogu govoriti sto je bilo prije mene. Mi smo donijeli novu odluku o naplati clanarine. U ovoj godini jos je nismo naplatili i sad ce nam poceti stizati taj novac", siguran je Longin, koji je HDZ-ov riznicar od proslog ljeta.

Play ponuda
Play ponuda