'OVO JE SAVRŠENA OLUJA' / Ekspert koji je najavio propast Lehman Brothersa ima novo predviđanje: 'Otkrit ću vam koja će velika banka sljedeća bankrotirati'

Image
Foto: Profimedia

Robert Kiyosaki je rekao da je tržište obveznicama, koje je veće od tržišta dionica, sada problem, a činjenica da se ruši uznemiruje mnoge promatrače

14.3.2023.
20:26
Profimedia
VOYO logo

Ekonomski ekspert s Wall Streeta, koji je 2008. godine točno predvidio propast Lehman Brothersa, otkrio je za koju banku vjeruje da će sljedeća propasti. Robert Kiyosaki je nakon nedavne katastrofe američkog Silicon Valley Banka (SVB) upozorio da je sljedeća banka koja će bankrotirati Credit Suisse.

Ovaj stručnjak svoju je prognozu iznio nekoliko sati prije nego što je sama Credit Suisse priznala "slabosti" s obzirom na to da su troškovi osiguranja njezinih obveznica od neispunjavanja obveza dosegli najvišu razinu od osnivanja banke, prenosi Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Američki dolar upravo sada gubi svoju hegemoniju u svijetu. Tako da će tiskati sve više i više i više ovoga...u pokušaju da spriječe da ova stvar potone", rekao je Kiyosaki držeći novčanicu dolara u ruci.

Image
PROPALA BANKA SILICIJSKE DOLINE /

Potpuni kolaps: Dogodio se drugi najveći bankrot financijske institucije u povijesti SAD-a

Image
PROPALA BANKA SILICIJSKE DOLINE /

Potpuni kolaps: Dogodio se drugi najveći bankrot financijske institucije u povijesti SAD-a

Dionice na rekordno niskim razinama

Stručnjak je rekao da je tržište obveznicama, koje je veće od tržišta dionica, sada problem, a činjenica da se ruši uznemiruje mnoge promatrače. Istaknuo je da je "zabrinut za Credit Suisse", unatoč tome što se radi o velikoj banci s visokom izloženošću i konzervativnim riznicama u svom portfelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako je ovo "savršena oluja" dok se njegova generacija procvata (ljudi rođeni nakon 2. svjetskog rata pa do 60-ih godina 20. stoljeća, op.a.) sprema za odlazak u mirovinu. "Kao što sam rekao, mislim da su FED i FDIC signalizirali da će ponovno tiskati novac, što će biti dobro za tržište dionicama", istaknuo je.

Dionice posrnule švicarske banke Credit Suisse (AMJL) pale su 12% na novu rekordno nisku razinu, prije nego što su se oporavile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Donald Trump i Robert Kiyosaki

Švicarsko savezno ministarstvo financija priopćilo je da "prima na znanje izvješća o američkim bankama i razvoju tržišta dionica", ali ih više neće komentirati. Vladin odjel također je ukazao na ulogu švicarskog financijskog regulatora FINMA-e i rekao da "FINMA pomno prati Credit Suisse kao dio svojih nadzornih aktivnosti".

Švicarska narodna banka odbila je komentirati učinak koji bi kolaps SVB-a mogao imati na švicarski financijski sektor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo