Peter Cancro je svoj prvi lokal Jersey Mike’s kupio sa svega 17 godina. Učinio je to nakon što je tijekom nekoliko ljeta radio u snedvič baru u New Jerseyju. Iznoseći svoju priču za New York Times, Cacro je opisao keko je 1975. hodao od vrata do vrata moleći susjede da mu pomognu prikupiti novac kako bi kupio sendvič bar. Danas je, pak, Jersey Mike’s jedan od najbrže rastućih lanaca sendvič barova u Sjedinjenim Državama.
Podizanje s dna
Cancro kaže kako je u 40 godina poslovanja dno dotaknuo u ranim 1990-ima. Nakon što je četiri godine za redom bilježio veliki rast, Jersey Mike’s 1991. staje pred zidom. "Nisam proglasio bankrot, no bio sam u minusu milijune. Vratili smo se natrag na osnovne stvari, a odbacili pizze i razne pite koje smo u međuvremenu uveli u prodaju. Brusili smo poslovni model kako bi naše prodavaonice bile profitabilne. Osnažili smo i franšize i kada su se stvari okrenule ponovno je počeo rast", ispričao je Cancro dodajući kako su 2011. imali dućane na 507 lokacija. Nakon četiri godine, broj lokala se gotovo udvostručio.
Prema Cancrovim riječima, tvrtka će u idućoj godini otvoriti još 250 sendvič barova, a planiraju se širiti i po svijetu. No, šefovi Jersey Mike's ne žele ponoviti greške s početka devedesetih i snažno su se fokusirali na svoj, ali i druge brendove čije franšize su uzeli. "Nije stvar samo u rastu i širenju. Želimo da svaka prodavaonica radi dobro. Dakle nije sve u brojkama. Želimo i kvalitetu", kazao je Cnacro za QSR Magazine.