'BIG BOYS GRADNJA' POKREĆE VELIKI PROJEKT I ZAPOŠLJAVA: / Posao vrijedi 11 milijuna kuna, traže se radnici

U gospodarski zapuštenom slavonskom kraju svaka vijest o ulaganju itekako odjekne, posebno kad je riječ o lokalnom obrtniku koji se odluči kupiti zemljište, graditi tvornicu i zapošljavati!

28.10.2016.
17:10
http://big-boys-gradnja.hr/
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Da u Slavoniji nije uvijek baš sve tragično i crno i da tamošnji stanovnici egzistencijalni izlaz ne moraju uvijek tražiti u inozemstvu govori primjer iz Novske gdje je u četvrtak Grad potpisao ugovor s jednim od lokalnih obrtnika koji se odlučio kupiti građevinsko zemljište u Poduzetničkoj zoni "Zapad", a na kojem će izgraditi pogon za proizvodnju, transport i prodaju betona te pogon za zbrinjavanje i recikliranje građevinskog otpada.

Riječ je o obrtu "BIG BOYS GRADNJA" čiji vlasnik Mario Kozić navodi kako je riječ o ulaganju teškom 11 milijuna kuna, piše Radio Novska.

"Trenutno obavljamo kompletne građevinske poslove, niske i visoke gradnje, u ovaj projekt odlučili smo se upustiti jer u našoj široj okolici nema niti jednog pogona za proizvodnju betona i separaciju građevinskog otpada, što su nam dvije osnovne djelatnosti", kaže Kozić te dodaje kako je u planu i gradnja proizvodne hale svih gotovih betonskih elemenata u kojoj će ujedno biti smješteni i uredski prostori.

Bez konkurencije

Kozić vjeruje da će do lipnja iduće godine završiti gradnju i početi zapošljavati radnike. "Planiramo zaposliti 51 djelatnika koji nam je prijeko potreban za provedbu predviđenog projekta. Vidimo perspektivu u ovoj djelatnosti i vjerujemo da ćemo u budućnosti dobro poslovati s obzirom da od Ivanić Grada do Slavonskog Broda nema sličnog pogona za proizvodnju betona koji bi nam mogao konkurirati", zaključio je.

Četvrta je to tvrtka koja ulaže u novljansku Poduzetničku zonu pa su i lokolane vlasti, koje se itako trude privući ulagače, zadovoljne. Na kraju, takvi pothvati smanjuju nezaposlenost u ionako godinama gospodarski zapuštenom slavonskom kraju gdje stanovnici sve češće budućnost traže u inozemstvu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali