2011. kreće predserijska proizvodnja elektromobila

7.10.2010.
11:57
VOYO logo

"Najvjerojatnije ćemo krenuti u inicijalnu javnu privatnu ponudu jer je to jedini način da prikupim sredstva za nastavak proizvodnje", kazao je Majetić za Poslovni dnevnik.

Prema njegovim riječima, budući dioničari upisali bi 49 posto vlasništva nad tvrtkom Dok-Ing Automotive. To bi značilo da Dok-Ing Automotive neće biti izlistan na Zagrebačkoj burzi, nego će dionice biti prodane poznatim zainteresiranim ulagačima. Majetić u upisu dionica najviše računa na hrvatsku dijasporu, koja je "pokazala veliki interes za sudjelovanje u IPO-u". Nije precizirao kada bi se mogao očekivati početak prodaje dionica, a dodao je i kako ne odustaje od pokretanja serijske proizvodnje Dokinga XD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majetić je kazao i kako nisu istiniti napisi u medijima o tome kako se Dok-Ing namjerava strateški povezati s vodećim svjetskim automobilskim kompanijama kako bi krenula serijska proizvodnja Dokinga XD.

Početkom 2011. kreće predserijska proizvodnja

"Trenutno pregovaram oko financiranja tog projekta, ali za sada ti pregovori nisu došli u značajniju fazu. Početkom 2011. namjeravam pokrenuti predserijsku proizvodnju koja bi bila financirana vlastitim sredstvima Dok-Inga", kazao je Majetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, početkom ovoga tjedna Majetić se vratio s višetjednog puta po Australiji, a mediji su spekulirali kako u Australiji traži partnere za pokretanje serijske proizvodnje elektroautomobila. No, vlasnik Dok-Inga to je opovrgnuo, i objasnio da je u Perthu predstavio robot za rudarsku industriju te obavio nekoliko razgovora s predstavnicima australske vojske. Naime, Dok-Ing je australskoj vojsci već isporučio strojeve za razminiranje, a sada su Australci zainteresirani i za uslugu održavanja.

Rusi kupuju robote za gašenje požara

"Pred potpisivanjem smo ugovora za održavanje, a postoji mogućnost za isporuku još nekoliko strojeva za razminiranje", rekao je Majetić. Za strojeve za gašenje požara, novi proizvod Dok-Inga, zainteresirana je ruska vlada. Prezentacija tog tehnološki najnaprednijeg robota za gašenje požara, MVF-5, održat će se sljedećeg utorka na vatrogasnom poligonu u Ivanić Gradu. MVF-5 je daljinski upravljan robot namijenjen korištenju na teško dostupnim terenima, visokorizičnim industrijskim postrojenjima i lokacijama nedostupnim klasičnim vozilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pregovaramo o isporuci četiriju strojeva za gašenje požara u ovoj godini i još deset za sljedeću godinu. Drago mi je da pri tome imamo i podršku hrvatskog Ministarstva gospodarstva", zaključio je Majetić za Poslovni.

Prethodni članci:

arti-201008210304006 arti-201008160267006 arti-201003290641006 arti-201003170747006 arti-201003030593006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo