Play ponuda

Najbolja na svijetu 44 sata putovala do Zagreba

shimmer fallback

Za najbolju atletičarku 6. svjetskog dvoranskog prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama, koje je od 16. do 18.

21.4.2010.
14:43
Play ponuda

Pojašnjenje njenje izjave dao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPOI) Ratko Kovačić kazavši da se desetočlana atletska reprezentacija, u kojoj je bilo pet sportaša, četiri trenera i vođa puta, u tijeku najveće "avionske krize" našla 2.500 kilometara daleko od kuće.

"Moram posebnu zahvalnost izraziti našem veleposlaniku u Švedskoj Vladimiru Mateku koji nam je organizirao prijevoz pa se naše izaslanstvo nakon promjene dva autobusa i 44 sata vožnje noćas vratilo u Zagreb", izjavio je Kovačić.

Mlada Puljanka se na trodnevnom natjecanju u konkurenciji 186 športaša iz 14 zemalja Europe, Azije i Afrike, okitila s dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom te s rezultatom 11.04 metra u troskoku, odnosno 5.20 u skoku u dalj postavila nove svjetske rekorde u tim disciplinama.

Mikaela Ristoski se okitila i srebrom u utrci na 60 metara rezultatom od 8.24 sekundi. Pored nje zapažene nastupe imali su i Goran Jelić iz Bjelovara, Goran Rapatić i Tomislav Marinčić iz Daruvara te Martin Jurić iz Splita, ali se oni nisu penjali na poobjednička postolja.

Inače, 21-godišnja Mikaela Ristoski nastupa za AK "Istra" iz Pule a trener joj je poznati bivši atletičar Danial Temim.

Hrvatska je ove godine domaćin petog Europskog prvenstva u atletici za osobe s intelektualnim teškoćama, koje će se od 7. do 12. srpnja održati u Varaždinu i na tom natjecanju, po riječima izbornika atletske paraolimpijske reprezentacije Branka Omazića, možemo očekivati pravu žetvu medalja, jer pored Ristoski realne izglede u borbi za medalje imaju i Zoran Talić iz Rijeku, Goran Jelić iz Bjelovara te još neki naši natjecatelji kojima je bavljenje atletikom pomoglo integraciji u društvo.

Play ponuda
Play ponuda