OGLAS

OLESJA ŠAJTANOVA / Zvijezda ukrajinskog klasičnog baleta nastupa u Lisinskom: Zbog velikog interesa čak četiri izvedbe!

Image

Balet Orašar u Lisinskom je događaj koji je postao neizostavna blagdanska tradicija za sve uzraste! Zbog velikog interesa čak četiri izvedbe Orašara u Lisinskom!

7.12.2022.
14:26

Play logo

I ove godine Orašar baletne trupe Ukrainian Classical Ballet izazvao je veliki interes publike, stoga će čak 4 izvedbe biti održane 10. i 11. prosinca 2022. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ovogodišnji Orašar ponovno pleše glavna solistica Opere i baleta Narodno kazališta Litve - Olesja Šajtanova premijerno u Hrvatskoj u ulozi Klare. Olesja u svom umjetničkom izričaju čuva poznatu tradiciju tradicionalnog baleta i baletne škole.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

nAGRAĐIVANA


Play logo

Olesja Šajtanova diplomirala je 2013. godine na Kijevskoj državnoj baletnoj školi s počastima. Iste godine postala je solistica u Ukrajinskom nacionalnom opernom i baletnom kazalištu, a od 2016. glavna je solistica Litavskog državnog kazališta opere i baleta. Osvojila je prvu nagradu na 6. međunarodnom baletnom natjecanju Rudolfa Nurejeva u Budimpešti (2013.), prvu nagradu na 4. međunarodnom istanbulskom baletnom natjecanju (2014.) i prvu nagradu na 5. međunarodnom baletnom baletnom pozivu za plesne škole u Pekingu (Dance Performance Series, 2014.). Nastupala je u Grčkoj, Italiji, Japanu, Njemačkoj i Koreji u ulogama Odette i Odile (Labuđe jezero), Bluebirda i princeze Aurore (Uspavana ljepotica), Clare (Orašar), Quitri (Don Quijote), Giselle (Giselle), Julije (Romeo i Julija), Medore (Le Corsaire), Gamzati i Nikije (Bajadera), Pepeljuge (Pepeljuga), Snjeguljice (Snjeguljica i sedam patuljaka), Paquite (Paquita).


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri rasprodane izvedbe, ulaznica za balet Orašara po cijeni od 170 Kn do 350 Kn još uvijek ima za izvedbu u nedjelju, 11. prosinca u 16 sati. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Lisinskog ili online na www.lisinski.hr

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks

Najčitanije

Image
BILO JE SVEGA /

Köln uspješniji u derbiju začelja, a na Čizmi je do nova tri boda stigla Stara dama u infarktnoj završnici


Izdvojeno

Telegram

Telegram

Image

Peking stoji iza najnovije sabotaže plinovoda na dnu Baltika? Finski ministar: 'Sve ukazuje da to nije bila slučajnost'