OLESJA ŠAJTANOVA / Zvijezda ukrajinskog klasičnog baleta nastupa u Lisinskom: Zbog velikog interesa čak četiri izvedbe!

Image
Image

Balet Orašar u Lisinskom je događaj koji je postao neizostavna blagdanska tradicija za sve uzraste! Zbog velikog interesa čak četiri izvedbe Orašara u Lisinskom!

7.12.2022.
14:26
VOYO logo

I ove godine Orašar baletne trupe Ukrainian Classical Ballet izazvao je veliki interes publike, stoga će čak 4 izvedbe biti održane 10. i 11. prosinca 2022. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ovogodišnji Orašar ponovno pleše glavna solistica Opere i baleta Narodno kazališta Litve - Olesja Šajtanova premijerno u Hrvatskoj u ulozi Klare. Olesja u svom umjetničkom izričaju čuva poznatu tradiciju tradicionalnog baleta i baletne škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

nAGRAĐIVANA

Olesja Šajtanova diplomirala je 2013. godine na Kijevskoj državnoj baletnoj školi s počastima. Iste godine postala je solistica u Ukrajinskom nacionalnom opernom i baletnom kazalištu, a od 2016. glavna je solistica Litavskog državnog kazališta opere i baleta. Osvojila je prvu nagradu na 6. međunarodnom baletnom natjecanju Rudolfa Nurejeva u Budimpešti (2013.), prvu nagradu na 4. međunarodnom istanbulskom baletnom natjecanju (2014.) i prvu nagradu na 5. međunarodnom baletnom baletnom pozivu za plesne škole u Pekingu (Dance Performance Series, 2014.). Nastupala je u Grčkoj, Italiji, Japanu, Njemačkoj i Koreji u ulogama Odette i Odile (Labuđe jezero), Bluebirda i princeze Aurore (Uspavana ljepotica), Clare (Orašar), Quitri (Don Quijote), Giselle (Giselle), Julije (Romeo i Julija), Medore (Le Corsaire), Gamzati i Nikije (Bajadera), Pepeljuge (Pepeljuga), Snjeguljice (Snjeguljica i sedam patuljaka), Paquite (Paquita).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri rasprodane izvedbe, ulaznica za balet Orašara po cijeni od 170 Kn do 350 Kn još uvijek ima za izvedbu u nedjelju, 11. prosinca u 16 sati. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Lisinskog ili online na www.lisinski.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo