ZKM-ova predstava Pismo Heineru Mülleru predstavljena u New Yorku

Predstava Pismo Heineru Mülleru Gorana Ferčeca u režiji Bojana Đorđeva i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih četiri puta je uspješno izvedena, od 6. do 9. prosinca 2012.

10.12.2012.
14:29
VOYO logo

O gostovanju u slavnoj La MaMi, ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Dubravka Vrgoč je izjavila:

"Ono što me je najviše obradovalo je veliki odaziv i odlične reakcije publike. Nakon sjajnog prijema 'Garaže' u La MaMi prije dvije godine, Zagrebačko kazalište mladih vise nije nepoznato newyorškoj publici, no kazališta ponuda u ovom gradu je toliko velika da se uvijek iznova iznenadiš koliko ti se mogućnosti u jednoj večeri nude. Stoga je veliki interes za našu predstavu nedvojbeno potvrda za autorski tim, ansambl i cijeli teatar da radimo kazalište koje se prepoznaje ne samo u Europi već i u svijetu. 'Pismo Heineru Mulleru' govori o problemima koji su bliski našem tranzicijskom vremenu i s kojim se suočavamo u bilo kojem ne samo geografskom već i intimnom prostoru. Kazališni govor naše predstave prepoznala je publika na Manhattanu kao smioni iskorak od tradicionalnog teatarskog iskaza, eksperiment koji poziva na sudjelovanje i razmišljanje čak i onda kada se napusti prostor teatra. S ovim iznimno uspješniim gostovanjem ne samo da nastavljamo nasu prijašnju suradnju s La MaMom, koju je osnovala legendarna Ellen Stewart, velika prijateljica Hrvatske, Zagreba i ZKM- a, već najavljujemo i buduću suradnju na projektima u kojima bi zajednički sudjelovali američki i hrvatski umjetnici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavi koja je nastala u zagrebačko-beogradskoj suradnji glume Goran Bogdan, Danijel Ljuboja i Frano Mašković , scenograf je Siniša Ilić, kostimografkinja Doris Kristić, koreografkinja Selma Banich a glazbu potpisuje grupa Nina Levkov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo