Želite li ovo čudovište u Zagrebu?

Nedavno je reaktualizirana ideja da se u zagrebačkoj Ulici grada Vukovara postavi monumentalna 30-metarska skulptura Ivana Kožarića koju je nazvao Nazovi me kako hoćeš.

5.11.2010.
16:57
VOYO logo

Kožarićeva markantna skulptura ima potencijal znatnoga doprinosa identitetu Zagreba, štoviše ima ga potencijal i definirati. Nazovi me kako hoćeš mogla bi doslovno postati simbolom Zagreba budući da se radi o jednoj o najdojmljivijih javnih plastika koje bi Zagreb mogao dobiti.

Kožarić se odlučio za lokaciju koja gotovo idealno sažima sve preduvjete da bi skulptura jednom eventualno mogla tamo i zaživjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su svjetski gradovi relativno nedavno realizirali skulpture monumentalnih dimenzija, poput primjerice rada Anisha Kapoora na Milenijskom trgu u Chicagu, po kojima su postali prepoznatljivi, a što je Kožarić za Zagreb prvi put predlagao još prije 40 godina i to ne samo ovim radom, piše Zarez.

Otvoreno je pitanje koliko bi neke od nadležnih institucija, poput Ministarstva kulture ili Gradskoga ureda za kulturu, bile spremne pomoći realizaciju projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Kožarić, najistaknutiji hrvatski živući umjetnik, iduće godine slavi 90. rođendan, a tom prigodom priprema se i velika izložba u MSU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo