'Ovo je kraj. Ja odlazim! Ne volim te više!'

Autor i redatelj Pascal Rambert piše i režira ovu priču apsolutno držeći žensku stranu. Scena je ogoljeni bijeli prostor za probe, nad kojim bliješte neoni.

28.9.2012.
9:54
VOYO logo

"Ovo je kraj. Ja odlazim! Ne volim te više!"

Tako počinje Zatvaranje ljubavi, predstava koju je napisao i režirao Pascal Rambert. U srijedu navečer javnost je mogla pogledati hrvatsku verziju te predstave, s Ninom Violić i Goranom Bogdanom u glavnim ulogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak, 28. rujna u sklopu Festivala svjetskog kazališta na sceni ZKM-a može se pogledati francuska verzija toga komada koji je postao svjetski kazališni hit i koji će uskoro biti izveden u Moskvi, New Yorku, Japanu, Južnoj Americi...

Ona sluša i plače

Prve rečenice muškarac izgovara ženi. On je taj koji zatvara ljubav i njemu pripada prvi dio predstave. On joj govori svoju priču o tome zašto je ljubavi došao kraj. Ona mirno stoji, zgroženo ga sluša, plače... Pokrene se tek u trenutku kada on spomene djecu, ali se i tu uspije suzdržati. No u trenutku kada priča dolazi k njoj, kada ona priča tu istu priču, žena je ta koja doslovno zgazi muškarca i sve njegove argumente. On ostavlja nju, ali na kraju je on taj koji je ostavljen na koljenima. Autor i redatelj Pascal Rambert piše i režira ovu priču apsolutno držeći žensku stranu. Scena je ogoljeni bijeli prostor za probe, nad kojim bliješte neoni. Teško ih je gledati, ali oni pridonose ogoljelosti junaka, svake njihove emocije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo